ua en ru

Вирок Сенцову і Кольченко оголосять 25 серпня

Вирок Сенцову і Кольченко оголосять 25 серпня Фото: Олександр Кольченко та Олег Сенцов

Сенцов заявив, що суд окупантів не може бути справедливим

Вирок у справі українського режисера Олега Сенцова і антифашиста Олександра Кольченко, яких Росія обвинувачує в організації терактів в Криму, оголосять 25 серпня 2015 р., передають Межі.ру.

"Вирок 25 серпня о 14-00", - повідомило видання, яке вело Twitter-трансляцію засідання суду у справі Сенцова і Кольченко.

"Суд окупантів не може бути справедливим визначенням. Нічого особистого, ваша честь", - заявив на суді Сенцов.

"Понтій Пілат йшов з Га Ноцрі по місячній доріжці і казав: ти був правий, самий страшний гріх - це боягузтво. Я не знаю, що стоять твої переконання, якщо ти не готовий за них постраждати і померти. Я радий, що Афанасьєв тепер буде жити як людина, який не злякався, він не зробить крок назад", - сказав Сенцов.

У свою чергу Кольченко також сказав, що був вражений гучним, красивим і сильним вчинком Афанасьєва.

"Я вже рік у вашій прекрасній країні. Думаю, ви знаєте, що Крим забрали незаконно, а Росія воює на Донбасі. У мене весь ізолятор забитий ополченцями. Вони дивуються, що їх садять за афери на кордоні, але це поїзд в одну сторону. Трубадури режиму виправдовують себе, що треба годувати дітей. Але навіщо ростити нове покоління рабів? Є ще люди, які все розуміють, але бояться. У нас була злочинна влада, і ми вийшли. Нас не чули, ми палили покришки. Можу лише побажати третьої інформованої частини Росії не боятися", - сказав Сенцов.

Нагадаємо, свідок обвинувачення по справі Сенцова і Кольченко Геннадій Афанасьєв відмовився від дачі показань.

Зазначимо, обвинувачення просить для Сенцова 23 роки колонії, Кольченко загрожує 12 років.