ua en ru

РФ представляє найбільш серйозну військову небезпеку для США, - американський генерал

РФ представляє найбільш серйозну військову небезпеку для США, - американський генерал Фото: Рей Одієрно

США необхідно бути готовими до оперативного збільшення своєї військової присутності в регіоні у разі виникнення кризової ситуації

Росія представляє найбільш серйозну військову небезпеку для Сполучених Штатів Америки (США). Про це заявив начальник штабу американських сухопутних сил генерал Рей Одієрно на прес-брифінгу, передає Крим.Реаліі.

Так, за словами Одієрно, Росія становить найбільшу небезпеку з усіх потенційних супротивників США. Він зазначив, що до таких висновків підштовхнула заява Москви про невдоволення тим, як склалася ситуація після "холодної війни" і порівняно високий рівень проведення російських операцій в Україні.

Разом з тим, одного з найбільш високопоставлених американських військових "серйозно" турбує перспектива того, що Москва піддасться спокусі і порушить суверенітет країн Балтії, не усвідомлюючи того, що такі акції змусять НАТО виступити на захист своїх союзників по оборонного союзу.

"Росія постійно оцінює реакцію НАТО на свої дії. Мене турбує можливість прорахунку з її боку. Вона може припустити, що НАТО не настільки турбує її поведінка, і вона зробить помилку, прорахується", - сказав генерал Одієрно.

Більше того, генерал заявив про необхідність для Сполучених Штатів бути готовими до оперативного збільшенню своєї військової присутності в регіоні у разі виникнення кризової ситуації.

Нагадаємо, державний секретар США Джон Керрі заявив, що Росія та Китай могли зламати його електронну пошту.