ua en ru

У Раді очікують кадрові чистки на митниці

У Раді очікують кадрові чистки на митниці Фото: Данило Гетманцев, голова комітету Ради з питань фінансової, податкової та митної політики (Віталій Носач, РБК-Україна)

Голова комітету Верховної ради з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев впевнений, що кадрових чисток на митниці не уникнути. Приблизно в один час з санкціями проти контрабандистів від роботи відсторонили понад 150 співробітників Держмитниці, включаючи керівників у регіонах.

"За ним зараз тривають перевірки. Думаю, це не кінець і ще будуть відсторонення. Ми дали зрозуміти митникам, що як було, вже не вийде", - повідомив Гетманцев.

У свою чергу голова підкомітету з питань митної справи в минулому скликанні Ради Тетяна Острікова заявила, що відстороненим співробітникам митниці нічого не завадить оскаржити рішення в суді і поновитися на службі.

Вона підкреслила, що підозрюваних у корупції митників не зможуть притягнути до кримінальної відповідальності.

"Нікого не можна двічі притягти до відповідальності за одне і те саме діяння", - зазначила Острікова.

Крім того, Данило Гетманцев підкреслив, що без підвищення зарплат на митниці боротися з контрабандою буде складно.

"Зміст митників, їх необхідно підвищити зарплати. Ми не маємо права вимагати від митника чесно виконувати свої обов'язки, якщо він отримує зарплату у розмірі 7 тисяч гривень. Це нонсенс", - заявив він.