ua en ru

У Раді 6 грудня заслухають звіт ТСК про розслідування щодо розкрадань в армії

У Раді 6 грудня заслухають звіт ТСК про розслідування щодо розкрадань в армії Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Нардепи хочуть з’ясувати не тільки суми розкрадань, але й їх мотивацію

Верховна рада 6 грудня розгляне звіт тимчасової слідчої комісії Верховної ради України з проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у Збройних силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки. Про це повідомив секретар комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони, голова ТСК, нардеп Іван Вінник після засідання комісії у понеділок, передає кореспондент РБК-Україна.

Нардеп наголосив, що звіт розслідування буде презентований у день Збройних сил України.

"Ми опублікуємо звіт. Усі рішення, які прийме комісія, будуть оприлюднені. Звіт буде заслухано 6 грудня 2018 року. Верховна рада може прийняти рекомендацію комісії скерувати матеріали до правоохоронних органів. Це може бути заведення кримінального провадження з подальшим розслідуванням", - повідомив Вінник.

За його словами, 17 вересня відбулось лише перше засідання слідчої комісії, під час його обговорювались організаційні питання. Голова комісії зазначив, що до складу комісії входить 12 народних депутатів із різних фракцій.

"Сьогодні ми затвердили великий комплексний запит на державні органи з метою отримання інформації та з’ясування обставин. Нам цікаво знати, які навчання проводились міністром оборони, яка легенда була цих навчань. Це допоможе з’ясувати не тільки суми розкрадань, але й мотивацію розкрадань", - додав парламентар.

Нагадаємо, у НАБУ повідомили про затримання учасника корупційної схеми розкрадання грошей на закупівлі палива для Міністерства оборони України.

Як писало РБК-Україна раніше, у квітні 2018 року НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо ситуації із закупівлею Міністерством оборони України партії БМП-1 через посередників.

Додамо, що в листопаді 2017 року НАБУ опублікувало схему розкрадання держкоштів при закупівлі палива для Міноборони.