ua en ru

Путін у Москві тримав Макрона на відстані через відмову здати ПЛР-тест, - Reuters

Путін у Москві тримав Макрона на відстані через відмову здати ПЛР-тест, - Reuters Фото: переговори Володимира Путіна і Еммануеля Макрона (kremlin.ru)

Під час візиту президента Франції Еммануеля Макрона до Москви російський лідер Володимир Путін тримав його на значній відстані від себе. Причиною стало те, що Макрон відмовився здати ПЛР-тест на коронавірус.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Агентство з посиланням на джерела пише, що Макрон відхилив прохання Кремля пройти російський тест на COVID-19, коли прибув на зустріч з Путіним. У французького президента був вибір - або погодитися на російський тест і отримати можливість наближатися до Путіна, або ж задовольнятися соціальною дистанцією.

"Ми дуже добре знали, що це означало відсутність рукостискання і цей довгий стіл. Але ми не могли змиритися з тим, що вони отримають у свої руки ДНК президента", - додало одне з джерел.

У той же час повідомляється, що перед поїздкою Макрон здавав французький ПЛР-тест перед від'їздом і тест на антиген, зроблений вже в Росії його власним лікарем.

"Росіяни сказали нам, що Путіна треба тримати в суворій медичній бульбашці", - додало друге джерело.

Зазначимо, президенти Росії і Франції вели переговори, сидячи в протилежних кінцях столу довжиною 4 метри.