ua en ru

Процес проти РФ щодо шельфів Криму може розпочатися через 2 місяці

Процес проти РФ щодо шельфів Криму може розпочатися через 2 місяці Фото: Олена Зеркаль розповіла, коли може розпочатися активна фаза справи щодо шельфів Криму

У МЗС вважають, що у Росії немає перспектив

Активний розгляд справи про розкрадання Росією нафти й газу із шельфів окупованого Криму може розпочатися через два місяці. Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу".

"Через два місяці може фактично початися активна фаза процесу", - зазначила Зеркаль.

На її думку, у росіян немає перспектив, оскільки на Україну працює рішення, яке було ухвалене раніше у справі "Україна-Румунія" з приводу делімітації Чорного моря.

"Як результат цієї справи було ухвалене рішення, за яким був делімітований шельф і були визначені конкретні точки, по яких проходить делімітація. Ці точки були здані Україною в депозитарій, і зараз немає навіть спору щодо того, де українська територія і українські права закінчуються", - заявила Зеркаль.

Нагадаємо, Україна направила Російській Федерації повідомлення про арбітраж і позов про ініціювання арбітражного розгляду за порушення Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права.