ua en ru

Прокуратура вимагає заарештувати Тамразова

Прокуратура вимагає заарештувати Тамразова Фото (Віталій Носач, РБК-Україна)

Прокуратура клопоче про утримання під вартою терміном на 60 діб

Сторона обвинувачення заявила клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому першому заступнику голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олексію Тамразову у вигляді арешту з альтернативою внесення застави. Про це повідомив прокурор по справі Андрій Грек, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прошу задовольнити це клопотання і застосувати до Олексія Тамразова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з можливою запорукою в 3200 прожиткових мінімумів (майже 6 млн гривень, - ред.)", - сказав Грек.

Додамо, що в суді Олексій Тамразов повідомив, що зустрітися з прокурором Костянтином Куликом його змушував співробітник СБУ з Маріуполя, і він готовий розповісти деталі в перехресному допиті.

Відзначимо, сьогодні Печерський районний суд міста Києва розпочав засідання з обрання запобіжного заходу Олексію Тамразову.

Як повідомляло РБК-Україна, сторона захисту буде клопотати про звільнення Олексія Тамразова без обрання запобіжного заходу. Зазначимо, що під Печерським районним судом Києва зібралося близько сотні активістів, які прийшли підтримати Тамразова. Зокрема, в зал суду прийшов координатор організації С14 Сергій Мазур.

Нагадаємо, 9 серпня Генеральна прокуратура України затримала Олексія Тамразова на спробі дати неправомірну вигоду в розмірі 200 тисяч доларів. Зокрема, Тамразов намагався дати хабар прокурора ГПУ за сприяння у знятті арешту з майна у кримінальному провадженні, яке пов'язане з діяльністю злочинної організації екс-президента України Віктора Януковича.

Як відомо, Тамразов з 2010 року по березень 2014 року обіймав посаду першого заступника голови правління державного ПАТ "Укргазвидобування". Він також є власником видання Insider. Додамо, що видання Insider, власником якого є Тамразов, викриває корупційні схеми, зокрема, багато розслідування стосувалися газової сфери і справ в "Укргазвидобуванні". Також він часто критикував правоохоронні органи, зокрема Міністерство внутрішніх справ. За його словами, глава МВС Арсен Аваков переплатив мінімум 7,5 тис. доларів за кожен автомобіль для Нацполіціі. В травні 2017 року Аваков наказав внести в ЄРДР дані про кримінальне правопорушення на Тамразова.