ua en ru

Що відбувається у Херсоні зараз. Ситуація в місті 9 березня: онлайн

Що відбувається у Херсоні зараз. Ситуація в місті 9 березня: онлайн Ситуація в Херсоні прямо зараз (фото: miskrada.kherson.ua)

На 14-й день війни Росії проти України херсонцям складно, однак про жодну капітуляцію мова не йде - над містом майорить синьо-жовтий прапор!

Детальніше про те, що відбувається в Херсоні прямо зараз, уся оперативна інформація і важливі новини для мешканців міста - у текстовому онлайн матеріалі РБК-Україна.

Всі подробиці вторгнення Росії в Україну, ситуація в містах, інформація про те, що відбувається в різних регіонах та реакція світу, - в текстовому онлайні РБК-Україна за посиланням.

21:19 Із 14 березня у школах Херсона планують відновити дистанційне навчання, повідомили Суспільному у міському управлінні освіти. Поки що там збирають інформацію про те, скільки вчителів та дітей зможуть вийти на зв'язок та як буде організовано навчальний процес.

18:23 Ресурс "Вгору" показав фото із сьогоднішнього мітингу "Херсон - це Україна".

17:00 За словами голови ОДА Геннадія Лагути, лише за сьогодні у 13 населених пунктах області з’явилося світло. Зокрема й у Виноградівській територіальній громаді, мешканці якої майже два тижні сиділи у темноті.

15:22 Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно депутата Генічної міської ради за фактом публічного призову до агресивної війни.

Що відбувається у Херсоні зараз. Ситуація в місті 9 березня: онлайн

14:20 Секретар Херсонської міськради Галина Лугова повідомляє, що на даний момент у місті працює 12 тролейбусів, у будинках є тепло. Вона просить херсонців перейти до режиму економії, оскільки ситуація із продуктами напружена. Волонтери відпрацьовують інформацію про незахищені верстви населення.

"Станом на 9 березня вирішується ситуація з електрикою в сіл. Придніпровському та Інженерному - там ведуться відновлювальні роботи", - повідомила вона.

13:27 Як повідомляє Генштаб України, станом на 12:00 російські окупанти утримують рубіж від міста Херсон до Каховки.

"На Таврійському напрямку противник, силами окремих підрозділів зі складу 49 загальновійськової армії, 22 армійського корпусу, 20 мотострілецької дивізії 8 загальновійськової армії та Повітряно-Десантних Військ (до 17 БТГр) утримує рубіж від Херсона до Розів. При спробах форсування реки не мав. Використовує міжнародний аеропорт Херсона для базування бойових літаків", - йдеться у повідомленні.

12:44 У Скадовську місцеві жителі вийшли на мітинг проти окупантів.

11:39 Херсонська обласна держадміністрація опублікувала зведення щодо ситуації в регіоні на 9 березня. Серед іншого, за інформацією чиновників, до Каховки та Нової Каховки прибули "гуманітарні" конвої з РФ. І, зважаючи на все, планується показова роздача продуктів. Раніше в самому Херсоні люди відмовлялися від такої "допомоги" окупантів, закликаючи їх покинути їхнє місто та країну.

10:01 У Херсоні маслозавод, як повідомляє Суспільне, безкоштовно роздаватиме сгущену сироватку. Цей продукт використовується лише для випікання, підлягає термічній обробці. Сироватку заборонено вживати у сирому вигляді. Її можна отримати на вул. Перекопській, 162 з 11:00 - міськрада.

07:10 В Херсонській області російські окупанти переодягнулися у цивільний одяг і висуваються у напрямку на Миколаїв, повідомили у Генштабі ЗСУ.

05:20 У Херсоні працює консультаційний call-центр для інформаційної та іншої підтримки місцевих підприємців:

  • 095 400 2007 - для власників кафе, ресторанів, мінімаркетів
  • 050 953 5354 - для власників непродовольчої сфери, підприємств
  • 099 481 7090 - для власників супермаркетів, сфери нафтопродуктів та заправок
  • 066 744 7336 - загальні бізнес-питання, консультація

03:49 У Херсонській міськраді повідомили, що на час військового стану призупинено видання посвідчень водія та свідоцтв про реєстрацію автомобіля. Ті документи, у яких закінчився термін, продовжують діяти по всій території України.

02:40 Херсонська ОДА повідомляє про те, що вчора, 8 березня, вдалося домовитися про гуманітарний коридор у Нову Каховку та доставити туди 38 тисяч яєць із Чорнобаївської птахофабрики.

01:41 "На Таврійському та Південному напрямах противник силами до сімнадцяти БТГр утримує населені пункти Херсон, Енергодар, Василівка, здійснює перегрупування сил для подальшого наступу у напрямку Запоріжжя. Силами трьох БТГр взято під контроль н.п. Пологи", - йдеться у повідомленні Генерального штабу, дані на 24.00.

01:33 Суспільне Херсон повідомляє, що у місті чути вибухи.

02:40 Херсонська ОДА повідомляє про те, що вчора, 8 березня, вдалося домовитися про гуманітарний коридор до Нової Каховки та доставити туди 38 тисяч яєць із Чорнобаївської птахофабрики.

00:37 У Херсонській міськраді повідомили, що 8 березня "Херсонводоканал" ліквідував 2 витоку і таким чином вирішив проблему подачі води. За день провели в місті чистку 10 засорів. Громадян просять не засмічувати ганчірками та залишками їжі каналізаційну мережу.

Крім того, "Херсонгаз" працював над відновленням газопостачання в Антонівці та Зеленівці. Вранці 9 березня проводитимуться пускові роботи з першої частини селища Антонівка. В Зеленівці виконано ремонти розподільчих газопроводів Н/Д вул. Б. Хмельницького, Пархоменка, Мотузкова балка, Шевченка, проведено пускові роботи на 2 БРП та у 63 абонентів.

8 березня

20:53 Інформація про ситуацію в області від Херсонської ОДА:

20:50 Жителі окупованого Херсона підтримують Миколаїв, який відбивається від агресорів!

19:44 У Антонівці та Зеленівці працівники "Херсонгазу" відремонтували газову мережу. У Зеленівці подали газ 63 абонентам, в Антонівці - підключатимуть вже завтра.

17:55 Мешканців Херсону просять не користуватися ліфтами до 9:00 і після 17:00, адже працівники відповідних служб не зможуть проводити будь-які аварійні роботи у комендантську годину.

16:40 У Олешках беззбройні люди показали, що не бояться російських загарбників!

Що відбувається у Херсоні зараз. Ситуація в місті 9 березня: онлайн

15:46 Херсонська міськрада просить місцевих жителів користуватися ліфтами в багатоквартирних будинках тільки з 09:00 до 17:00. Через комендантську годину та тимчасову окупацію міста працівники зможуть обслуговувати ліфти тільки в цей час.

14:52 Як розповідають у Херсонській міській раді, люди у регіоні допомагають один одному. Так, у посіці Геологів жінка сама закуповує хліб для місцевих жителів, а в Приозерному та Камишанах рибаки знову роздавали рибу людям.

14:00 Херсонська міськрада повідомляє, що "Херсонобленерго" починає роботи з відновлення електропостачання в селі Антонівці. Фахівці намагатимуться все зробити за сьогодні.

12:54 Мер Херсона Ігонь Колихаєв закликав місцевих підприємців та мешканців поступово виходити на роботу в міру можливості.

"Місто має жити і працювати. Якщо ми зараз проґавимо момент підтримки нашої внутрішньої економіки, то не зможемо потім знову запустити це колесо", - заявив він.

11:27 У місті Олешки Херсонського району люди вийшли на мітинг проти російської окупації. І у самому Херсоні жителі чи не щодня виходять на площі міста з українськими прапорами, наполягаючи на тому, щоб загарбників пішли із їхнього міста.

10:15 Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім планує відкинути ворога не тільки зі свого регіону, а й з Херсону, який окупанти фактично зайняли. "У нас з бойовим духом все добре, ми їм наваляємо так, що підемо до Херсону і виб'ємо з Херсону. Є такі у нас плани, вони не амбітні, вони реальні. Я піду на Херсон", - сказав Кім в ефірі національного телемарафону.

06:15 Російські окупанти повністю знищили найбільший торгово-розважальний комплекс Херсонської області.

02:40 Херсонська прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо авіаобстрілу села в області.

"Прокурори продовжують вживати всіх можливих і належних заходів щодо документування військових злочинів, скоєних представниками збройних сил Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

01:10 Голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута повідомив, що з Чорнобаївської птахофабрики працівники ДСНС розвезли 50 тисяч яєць та 5 тонн курей.

"Роздача проходила згідно з заявками, що надійшли до Херсонської міської ради. Роздача м'яса та яєць буде продовжено і завтра", - зазначив він.

7 березня

23:10 Володимир Зеленський вдячний українцям за спротив.

"Вони забули, що ми не боїмося автозаків і кийків, не боїмося танків, не боїмося кулеметів, коли на нашому боці головне - правда. Як зараз - Маріуполь і Харків, Чернігів і Суми, Одеса і Київ, Миколаїв, Житомир і Коростень, Овруч і багато інших міст", - сказав президент у вечірньому відеозвернені.

21:01 Мешканців Каховськоі громади закликають не піддаватися провокаціям!

"Не вірте фейковій інформації, що в Каховському геріатричному пансіонаті не достатнє постачання продуктами харчування", - йдеться у повідомленні місцевої влади.

19:38 Дистриб’юторів та оптові компанії, що реалізують харчові продукти, закликають допомогти Херсону.

"Мета - створення єдиної системи доставлення продуктів у роздрібні точки міста.
Враховуючи, що Херсону не відкривають зелений коридор для постачання гуманітарної допомоги, ситуація загострюється. Для приймання цільових заявок створюється окрема лінія в кол-центрі: +38 093 503 22 85. Щоб підтвердити свою участь у програмі, представникам дистриб’юторських та гуртових компаній потрібно подзвонити на цей номер", - звернулася директорка департаменту економіки та інвестицій Херсонської міської ради Ірина Ніколаєва до представників бізнесу.

18:59 Херсонці кидаються на окупантів не дивлячись навіть на обстріли з автоматів!

16:54 8 березня у Голій Пристані на 12:00 запланований марш миру "Дякуємо вам, захисники!". За словами міського голови Олександра Бабича, акцыя буде присвячена нашій майбутній перемозі й жінкам.

16:00 У Херсоні з'явилась гаряча лінія для інсулінозалежних, повідомили у міській раді. Зв'язуватися можна за телефоном: 0 800 60 20 19.

15:07 Мирні акції проти окупантів прошли у Херсоні, Каховці, Новотроїцькому і Чаплинці. У Чаплинці по мітингувальникам відкрили вогонь, очевидці повідомляють про двох поранених.

15:00 "Російські військові, мабуть, переплутали нас із базою НАТО". Найбільший у області ТРЦ Fabrika показав масштаби руйнувань після обстрілів.

13:39 Оператори Vodafone, Київстар, lifecell запускають національний роумінг всередині України. Тепер у випадку, коли мережа вашого оператора недоступна, можна переключатися на мережу інших операторів.

Як підключитись до мережі іншого оператора. Всі пункти обов'язкові:

  1. Відключити автовибір мережі на Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор, на iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі
  2. Знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL
  3. Якщо зареєструватися не вдалось, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу
  4. Перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS

Важливо: раз на день намагатись повернутись (підключитись) до мережі свого оператора. Вручну або увімкнувши автовибір мережі.

12:22 На кордоні з Кримом кілька тисяч людей вийшли на знак протесту проти окупації півострова та війни РФ в Україні.

12:11 У Херсоні у різних районах міста чутно вибухи, повідомляє кореспондент Суспільного.

11:03 Херсонська ОДА повідомила оперативну інформацію щодо стану справ у регіоні. В цілому ситуація змінюється слабо. Основна проблема - це підвоз продуктів та медикаментів. Наразі проблематика - це періодичні відключення мобільного зв’язку та інтернету. З порушенням роботи мереж поки справляються власними силами.

10:04 Командування морської піхоти повідомило, що минулої ночі українські військові "накрили" аеродром Чорнобаївка біля Херсону. "Окупанти вирішили частково розмістити там свій авіапарк. Знищено від 30 гелікоптерів ворога, а ще жива сила та техніка", - сказано у повідомлені.

08:46 Херсонська міська рада просить звертатися за допомогою на гарячі лінії лише у нагальних потребах та у тих випадках, коли люди дійсно не можуть самостійно подбати про запаси продовольства, ліків та води.

07:36 Херсонська міськрада повідомляє, що сьогодні о 08:15 на маршрути в місті вийдуть 8 тролейбусів. Вони курсуватимуть за маршрутами №1, №12, №13.

05:51 Суспільне Херсон повідомляє, що у місті знову зник мобільний зв'язок та інтернет Київстар.

05:40 Заступник керівника Скадовської окружної прокуратури Херсонської області Данило Філатов повідомив, що відомство передислокувалося та працює.

"З 24 по 27 лютого, відбулася складна, але злагоджена передислокація Скадовської окружної прокуратури і лише з однією метою, щоб кожен, хто зазіхнув на суверенітет нашої з вами Держави, на життя громадян, був неодмінно покараний. Скадовська окружна прокуратура працює щодня і фіксує відповідно з вимог чинного процесуального законодавства усі кримінальні правопорушення, які скоюються на території району загарбниками та їхніми помічниками", - повідомив він.

02:34 Указом президента Володимира Зеленського Херсону присвоєно звання "місто-герой". Мер міста Ігор Колихаєв нагороджений Орденом мужності.

6 березня

23:40 Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження проти екс-депутата Херсонської облради.

"Встановлено, що екс-депутат Херсонської обласної ради та Каховської міської ради через мережу Facebook схиляє жителів Херсонської області, де відбуваються активні військові дії, до покори окупаційним військам РФ", - йдеться у повідомленні.

21:50 Яскраві фото мітингів проти окупантів у містах області

19:51 Глава Херсонської ОДА Геннадій Лагута повідомив, що сьогодні у низці міст області пройшли мітинги проти окупації – у Херсоні, Каховці, Новій Каховці, Таврійську, Генічеську, Новоолексіївці, Каланчаку.

18:00 Херсонська ОДА надала оперативну інформацію щодо гуманітарної ситуації в регіоні - забезпечення тепло-, водо- та електропостачанням, продуктами.

Також повідомляється, що в Каланчацькій територіальній громаді пішло підтоплення через опади. Наразі там відкривають шлюзи для скидання води в річку.

16:15 Глава Херсонської ОВДА Геннадій Лагута повідомив про те, що зараз вирішується питання розвезення м'яса та яєць із Чорнобаївської птахофабрики до місць, де вони найбільше необхідні.

"Що стосується ситуації з вивезенням курячого м'яса та яєць з Чорнобаївської птахофабрики. На даний час звідти вивезли 250 тисяч яєць. Сьогодні до Херсона відвантажили 46 тисяч яєць та 150 кілограмів курятини. Три тисячі яєць надано підприємствам для випічки хліба. Питанням розподілу продукції порада. Наразі формується список потреб мешканців міста. Тобто вирішується питання розвезення м'яса та яєць у місця, де це необхідно", - повідомив він.

13:30 Херсонська ТЕЦ, "Херсонтеплоенерго", "Теплотехсервіс" та "Херсонтеплогенерація" працюють у штатному режимі. Про це повідомила Херсонська міська рада.

13:10 У Херсоні та у населених пунктах області жителі виходять на мітинги проти окупантів. Зокрема, люди протестували у Херсоні, Новій Каховці, Каланчаку, Новоолексіївці.

12:20 Зараз в Новій Каховці проходить мітинг проти окупації міста росіянами:

11:50 Безкоштовні молочні продукти ще можна отримати у двох магазинах АТБ в Херсоні:

  • магазин по вул. Людвика Заменгофа, 1;
  • магазин по вул. Перекопська, 17.

11:00 У Херсоні по вулицях почали працювати комунальні служби, працівники яких збирають сміття руками, бо прибиральні машини в місто поки не випускають.

"Дуже прошу вас не бути байдужими зараз. Постукайте до сусідів, запитайте чи є в них їжа, поділіться чим маєте з нашими старенькими. Нагодуйте, будь ласка, тварин, особливо тих, кого, тікаючи з міста, покинули колишні господарі. Зв’язок в Херсоні знов "глушать", у більшості немає інтернету. Хто прочитав цей меседж, перекажіть іншим. Давайте у такі важкі часи підтримувати одне одного", - звернувся до мешканців Ігор Колихаєв.

00:50 Українські міста повстають проти окупантів! Ми зібрали відео з Херсона, Мелітополя, Запоріжжя та Бердянська. Дивіться!

5 березня

22:40 Депутати місцевих рад області звернулися до НАТО та інших країн на підтримку прохання Володимира Зеленського про закриття неба над Україною.

"Вже 10 днів мирні міста знаходяться під авіа- та ракетними ударами. Ціна зволікання з закриттям неба - це тисячі загиблих та поранених дітей, жінок, літніх людей, зруйновані лікарні, школи, дитячі садки", - йдеться у зверненні.

20:00 Зараз сформовано фуру з гуманітарною допомогою, яка має доправити для жителів Херсонщини необхідні медичні препарати. Команда Херсонської ОДА працює 24/7, аби забезпечити область найнеобхіднішим.

Однак зараз все залежить від створення зеленого коридору. Обласна та центральна влада щохвилинно працює для розв'язання цього питання

14:10 На маршрутах міста до 16:30 курсуватимуть 1, 12 та 13 тролейбуси.

13:30 ЗСУ завдали потужного удару по російських військах під Херсоном, - заявив Олексій Арестович.

10:00 На центральній площі Херсона почався мітинг проти окупантів.

03:00 Стільниковий зв'язок у Херсоні та інших населених пунктах області відновлено. Проте часом можливі перебої. Фахівці працюють над усуненням найменших проблем.

02:00 Олексій Арестович заявив, що в Херсоні "мінімум російських військ".

00:00 Президент України відреагував на спробу російських окупантів роздати жителям Херсона так звану "гуманітарну допомогу".

"Наш Херсон, український Херсон, який сьогодні намагалися принизити (російські окупанти - ред.), але не вийшло. Не дали... Російські пропагандисти думали про них (жителів Херсона - ред.), як про себе, а побачили, що херсонці поважають себе, поважають Україну", - сказав Володимир Зеленський.

4 березня

22:00 На Херсонщині до 14 березня мають виплатити пенсії за перший місяць весни. Всього по області для цього нараховано 537,7 мільйона гривень, розповіли в ПФУ. Порядок отримання пенсії за березень через Укрпошту - тут.

20:10 Нагадаємо, що у Херсоні так і не відбувся мітинг за створення "ХНР". На майдан Свободи вийшли тисячі люди з українськими прапорами не побоявшись озброєних російських військових!

20:00 У заповіднику Асканія-Нова у ці дні народився малюк тибетського яка. Його назвали Байрактар.

Що відбувається у Херсоні зараз. Ситуація в місті 9 березня: онлайн

Маленький Байрактар (фото: facebook.com/shapoval.viktor)

18:20 До російських фур з "гуманітаркою" ніхто не підходив. Люди на площі кричали окупантам, що вони не потребують допомоги. Одним словом, створити картинку для російських пропагандистів не вдалося.

17:40 Кореспондент каналу "Україна24" розповів, що у Херсоні був відсутній зв’язок більше 4 годин. Він зник після того, як до міста увійшла військова техніка, на одній з машин було написано "Донська гуманітарна допомога".

Зараз в місті працюють тільки Vodafon і lifecell. З самого ранку не працюють взагалі українські телеканали, тільки через кабельне. На Т2 працюють російські канали.

Щодо продуктів, то у місті лишились невеличкі запаси, магазини роздавали безкоштовно те, що лишилось на складах.

17:10 У Херсоні зв'язок від Vodafon з'явився.

15:30 Російські військові не дозволили "зелений коридор" для постачання гуманітарної допомоги на Херсонщину.

15:20 У Херсоні на майдані Свободи місцеві жителі з українськими прапорами зустрічають російський "гуманітарний конвой", який братиме участь у акції з закликами про створення "окремої республіки".

Що відбувається у Херсоні зараз. Ситуація в місті 9 березня: онлайн

14:00 У Херсонській області пропав мобільний зв'язок. Окупанти відключили мобільні мережі Vodafone та Київстар, повідомляє голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута.

13:20 За даними СБУ, вже 60-80 кримчан заселені у готель "Фрегат". Ймовірно, сьогодні вони вийдуть на мітинг з прапорами РФ і "вдячністю" російським "визволителям".

11:10 У Херсоні роздають збіжжя. Адреси - за посиланням.

08:05 Жителів Херсона та області попередили, що російські окупанти захопили телевежу та тепер завалюватимуть ефіри фейками, дезінформацією та пропагандою. Ігноруйте такі вкиди та не вірте брехні, наголошують у СБУ.

Додамо, що глава МЗС Дмитро Кулеба у своєму Twitter розповів, що після захоплення телевежі у Херсоні окупанти планують шоу за участю липових "місцевих", привезених з окупованого Криму.

03:00 Наші колеги з Суспільного показали на відео, як виглядав та виглядає Херсон до та після вторгнення Росії.

02:10 4 березня на майдані Свободи російські загарбники розмахуватимуть прапорами РФ та кричатимуть, що Херсон - це "херсонська народна республіка". Для цього у місто звезли 2 великі автобуси, 20 автівок, 2 "спринтери" та 7 "газельок" невстановлених осіб.

Херсонці! Не дайте себе обдурити! Не підходьте близько до цієї масовки! Не вірте фейкам!

Ситуація в Херсоні на 6 березня

Місцева влада утворила штаб, який займається питаннями життєзабезпечення міста.

"Ми усі знаходимося у міській раді - наразі вирішуємо питання гуманітарної допомоги для Херсонської міської територіальної громади, підключаємо міжнародні інституції. Усі мої заступники разом зі мною - ми контролюємо процеси життєдіяльності міста", - каже херсонський міський голова Ігор Колихаєв.

Він підкреслює: не зважаючи ні на що, Херсон - українське місто.

"Давайте відходити від паніки, користуватися лише перевіреними джерелами інформації - комунікуйте через своїх старост округів, керівників ОСББ, ми усі з вами", - звертається до місцевих мешканців Колихаєв.

Комендантська година

У Херсоні сувора комендантська година діє з 20:00 до 06:00.

Робота громадського транспорту, правила пересування авто і пішоходів

Наразі у місті задля безпеки місцевих мешканців діють наступні правила:

  1. До міста можна виїжджати лише вдень.
  2. Виїжджають у місто лише машини з продовольством, медикаментами та іншим.
  3. Комунальний транспорт працює, щоб співробітники хлібозаводу, магазинів, аптек тощо могли добратися на роботу
  4. Пішоходи ходять по одному, максимум по двоє. Військових не провокують. За першої ж вимоги зупиняються. Не конфліктують.
  5. Автомобілі, яким за умовами можна перебувати в місті, їздять з мінімальною швидкістю. Водії повинні бути готові будь-якої миті показати вміст перевезень.

Як працюють лікарні у Херсоні

У штатному режимі станом на 5 березня працюють:

  • Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша (лікарі надають медичну допомогу за усіма профілями, у поліклініках лікарні медична допомога надається у повному обсязі);
  • Поліклініка №2 міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних (травмологічне відділення приймає у порядку живої черги);
  • Міська клінічна лікарня ім. О.С. Лучанського (лікарі стоматологічної поліклініки надають лише невідкладну допомогу пацієнтам).

Адреси аптек

  • проспект 200 років Херсона, 16;
  • проспект Ушакова, 67;
  • вул. Чернишевського, 6;
  • вул. Чорноморська, 16;
  • вул. Суворова, 13;
  • вул. Лавреньова, 12;
  • вул. І. Кулика, 139/4;
  • вул. Комарова, 2;
  • вул. Тираспольська, 1

А також аптеки "Низькі ціни" та "Аптека Твоєї родини" по вулиці Шенгелія у мікрорайоні Острів.

Магазини, які працюють у Херсоні

  • АТБ на вул. Патона, 8,
  • АТБ на вул. Стрітенській,
  • “Фреш” на вул. І. Кулика,
  • “Велмарт” на вул. Дорофєєва, 30,
  • Супермаркет “Україна” на пр. Святих Кирила та Мефодія, 20
  • Дрібні магазини на вул. Марії Фортус, 100А,
  • Магазин “Ідеал” на пр. Текстильників, 10,
  • “Сита Хата” на вул. Комкова, 75,
  • “Сита Хата” на Миколаївському шосе, 26,
  • “Сита Хата” на вул. Патона, 8,
  • “Сита Хата” на вул. Шенгелія, 11,
  • Ринок у мікрорайоні Шуменський на вул. Лавреньова, 15
  • “Еко Сегмент” на вул. Чорноморській, 36.

Карта захисних споруд цивільного захисту Херсона