ua en ru

ПР не ініціюватиме позбавлення мандатів депутатів-сумісників найближчим часом, - Олійник

Партія регіонів не має наміру шукати у своїх лавах і оприлюднити прізвища депутатів-сумісників і депутатів з подвійним громадянством. Про це в ході конференції депутатів парламентських фракцій заявив в Інституті Горшеніна нардеп від ПР Володимир Олійник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша позиція чітка ... якщо є факт сумісництва, то треба приймати рішення і боротися з цим явищем рішуче ... Але не треба й вибірково демонструвати ... по Веревському (рішення суду про позбавлення депутатського мандата) нормальне, а по Власенко - погане. Що стосується пошуку ( депутатів сумісників і депутатів з подвійним громадянством), скажу вам відверто, ми цим займатися не будемо, але якщо будуть відомі такі факти, то ми звичайно будемо приймати рішення", - заявив Олійник.

У свою чергу нардеп від "Удару", перший заступник голови регламентного комітету Валерій Карпунцов, заявив, що "ці питання треба розглядати публічно, а не так як було з Власенко ... - підписав Макеєнко (голова профільного комітету) лівий висновок і все ...".

За словами Карпунцова на сьогоднішній день в регламентному комітеті перебуває 5 заяв народних депутатів про складення повноважень з інших посад, однак ці питання не розглядаються регламентним комітетом через відсутність його голови Володимира Макіеенко.

Карпунцов зазначив, що засідання регламентного комітету повинно було відбудуться вчора, 13 березня, однак через відсутність Макеєнко так і не відбулося.

Читайте також: ПР заявляє про відсутність депутатів-сумісників у своїй фракції.