ua en ru

Посол США в Україні закликала створити окремий антикорупційний суд

Посол США в Україні закликала створити окремий антикорупційний суд Фото: посол США Марі Йованович (РБК-Україна)

Суд повинен саджати корупціонерів, вина яких доведена НАБУ і САП

Україні потрібна адекватна судова система, яка буде займатися справами корупціонерів. Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович, передає "Новое время".

"Наша позиція ясна: згідно з українським законодавством, в Україні повинен бути створений Антикорупційний суд. Вже є Національне антикорупційне бюро (НАБУ) - це незалежна розслідувальна структура, яка працює дуже ефективно. Створена Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) - незалежна прокуратура для корупційних справ. І тепер важливо отримати на додаток до цього адекватну судову систему, яка садила б за uрати корупціонерів, вина яких доведена НАБУ і САП", - сказала вона.

Раніше директор НАБУ Артем Ситник закликав президента України подати до ВР законопроект, який врегулює створення антикорупційного суду.

"Зараз - найкращий момент для того, щоб президент подав до Верховної Ради України законопроект, який врегулює особливості формування і діяльності Вищого антикорупційного суду (ВАСУ). Від того, якою буде позиція влади в цьому питанні, залежить, чи вдасться антикорупційним органам утримати спільні досягнення", - підкреслив Артем Ситник.

Нагадаємо, Ситник назвав ідею антикорупційних палат "нереальним проектом".