ua en ru

Porsche оштрафували на 500 млн євро через дизельний скандал

Porsche оштрафували на 500 млн євро через дизельний скандал Ілюстративне фото (facebook.com porsche)

Близько 99 тис. машин не відповідали вимогам до змісту шкідливих речовин у вихлопних газах

Німецький автовиробник Porsche в рамках "дизельного скандалу" виплатить штраф у розмірі 535 млн євро. Про це у вівторок, 7 травня, заявила прокуратура Штутгарта, передає РБК-Україна з посиланням на DW.

За даними правоохоронців, близько 99 тис. машин з дизельними двигунами V6 і М8 не відповідали вимогам до змісту шкідливих речовин у вихлопних газах. Концерн погодився з цією мірою покарання.

Зазначено, що сума штрафу складається з двох частин. Велику - 531 млн євро - концерн повинен заплатити в якості компенсації за економічну вигоду, отриману в результаті маніпуляцій з вихлопними газами. 4 млн євро складе штраф за різні адміністративні порушення.

Нагадаємо, в 2018 році земельну суд у Штутгарті виніс вердикт за скаргою інвестора, пов'язаної з дизельним скандалом VW, який контролює автовиробника Porsche. За рішенням суду один з позивачів повинен отримати 3,2 млн євро від холдингу.

Раніше Європейська комісія запідозрила німецькі автоконцерни BMW, Volkswagen і Daimler в порушенні антимонопольного законодавства. У ЄК вважають, що компанії вступили в змову, щоб обмежити конкуренцію у розробці технологій по очищенню викидів бензинових і дизельних двигунів легкових автомобілів.