ua en ru

Порошенко затвердив доктрину інформаційної безпеки України

Порошенко затвердив доктрину інформаційної безпеки України Фото: Петро Порошенко затвердив доктрину інформбезпеки

Президент увів у дію відповідне рішення Ради національної безпеки й оборони

Президент Петро Порошенко 25 лютого підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони "Про Доктрину інформаційної безпеки України" та затвердив цю доктрину. Документ набирає чинності з дня його опублікування, повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що метою доктрини є уточнення засад формування та реалізації державної інформаційної політики, насамперед щодо протидії руйнівному інформаційному впливу Росії в умовах розв'язаної нею гібридної війни.

Документ визначає національні інтереси України в інформаційній сфері, загрози їх реалізації, напрями і пріоритети державної політики в інформсфері.

Для реалізації доктрини РНБО має здійснювати координацію діяльності органів виконавчої влади щодо забезпечення національної безпеки в інформаційній сфері. Рада нацбезпеки також визначатиме ключові заходи, відповідно до положень документа.

Кабінет Міністрів забезпечуватиме здійснення інформаційної політики держави, фінансування програм, пов'язаних з інформбезпекою, спрямовуватиме і координуватиме роботу міністерств, інших органів виконавчої влади у цій сфері.

На Міністерство інформаційної політики покладаються поточні пріоритети державної інформаційної політики та здійснення контролю їх реалізації, координація діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади у сфері забезпечення інформаційного суверенітету України, урядових комунікацій, кризових комунікацій, зокрема під час проведення антитерористичної операції та в особливий період.

Доктриною також покладається низка завдань на Міністерство закордонних справ, Міністерство оборони, Службу безпеки України, Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації, розвідувальні органи, Національний інститут стратегічних досліджень.

Участь у забезпеченні захисту українського інформпростору від пропагандистської аудіовізуальної та друкованої продукції держави-агресора; розробці пріоритетів і стимулів розвитку українського кіно, телевізійного контенту, книгодрукування, зокрема щодо висвітлення героїчного спротиву Українського народу російській агресії також братимуть Міністерство культури, Державне агентство з питань кіно, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Державний комітет телебачення і радіомовлення, відповідно до їх компетенції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ вилучила в Одесі 2,5 тонн газет із дискредитацією вищого керівництва України.