ua en ru

СБУ вилучила в Одесі 2,5 т газет з дискредитацією вищого керівництва України

СБУ вилучила в Одесі 2,5 т газет з дискредитацією вищого керівництва України Фото: Служба безпеки України

В Одесі готувалася провокація проти президента, прем'єра і БПП

Служба безпеки України вилучила в Одесі 2,5 т газет з дискредитацією вищого керівництва України. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що 22 лютого в Одесі СБУ вилучила 2,5 т фейкових газет, схожих на офіційне видання однієї з політичних партій, представлених у парламенті.

"Фальшивка містила вихідні дані і тираж, відповідні справжньому друкованому виданню. Як встановили оперативники спецслужби, вантаж був доставлений до Одеси з Києва", - йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначили, що мали намір розповсюдити тираж киянка і житель Одеси з російським громадянством, які повинні були отримати за роботу 18 тис. гривень

"Вони вже встигли підібрати 30 розповсюджувачів фейкового видання і орендували приміщення для зберігання газет. Невідкладні оперативно-слідчі дії тривають. СБ України встановлює всіх причетних до акції антиукраїнської пропаганди", - додали в СБУ.

У той же час, за даними ЗМІ, вилучена продукція копіює газету БПП "Солідарність". На першій полосі зображені президент Петро Порошенко, прем'єр Володимир Гройсман, спікер Ради Андрій Парубій та секретар РНБО Олександр Турчинов, які розхвалюють мера Одеси Геннадія Труханова.

Крім того, в газеті є колаж, де Труханов поміщений на постамент Дюка, а під ним стоять ватажки ДНР/ЛНР, бойовики "Гіві" та "Моторола", а також Турчинов і нардеп Дмитро Ярош. Вище напис "Одеса дарує мир".

тираж, сбу, газети

Фото: вилучений в Одесі фейковий тираж газети БПП

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала угруповання хакерів, дії яких координувалися з Росії.