ua en ru

Порошенко пропонує Раді призначити міністром оборони Степана Полторака

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді призначити міністром оборони командувача Національної гвардії України Степана Полторака.

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді призначити міністром оборони командувача Національної гвардії України Степана Полторака (на фото). Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Для мене основною була ваша професійна і патріотична позиція, порядність, рішучі кроки з розбудови фактично з нуля системи Національної гвардії, дисципліна у військах, твердий бойовий дух", - сказав Порошенко під час сьогоднішньої зустрічі з Полтараком.

Президент зазначив, що вагомим аргументом при прийнятті рішення для нього став авторитет Полторака серед військових. "Я поспілкувався з генералами, зустрівся з простими бійцями, з комбатами. Бесіди з ними переконали мене в правильності мого вибору", - сказав Порошенко.

За словами глави держави, сьогодні українська армія перебуває в нових умовах. "Ми реалізуємо мирний план, будуємо потужну, глибоко ешелоновану оборону України, перебудовуємо системи забезпечення і логістики війська. На кардинально іншому рівні ставляться питання міжнародної співпраці, включаючи військово-технічну і військову співпрацю з нашими партнерами з ЄС, США та інших країн світу", - відзначив Президент.

Степан Полторак на зустрічі з Президентом подякував за довіру і відзначив, що для нього є великою честю очолити Збройні Сили в такий складний для країни час. "Сильна армія є гарантом миру, і я зроблю все можливе для того, щоб наша армія була дійсно міцною, швидкою, продуктивною, підготовленою і технічно оснащеною", - заявив Полторак.

Порошенко пропонує Раді призначити міністром оборони Степана Полторака

(фото: прес-служба АПУ)

Полторак Степан Тимофійович народився 11 лютого 1965 р. в селі Весела Долина, Тарутинський район, Одеська область, УРСР. На військовій службі перебуває з серпня 1983 р. До призначення командувачем Внутрішніх військ МВС України Полторак керував харківською Академією внутрішніх військ МВС України.

28 лютого в.о. Президента України Олександр Турчинов указом №171/2014 призначив Полторака начальником головного управління - командувачем ВВ МВС України.

15 квітня 2014 р. Верховна Рада з третьої спроби призначила Полторака на посаду командувача Національної гвардії.

Нагадаємо, 12 жовтня 2014 р. Президент України Петро Порошенко прийняв рапорт міністра оборони Валерія Гелетея про відставку.

На переконання Президента, рішення про зміну глави Міноборони та ряд інших кадрових рішень, зокрема, щодо звільнення керівництва Держприкордонслужби та освіти Комітету з питань розвідки йпризначення його головою Ігоря Смєшка, серйозно посилять силові структури та зміцнять обороноздатність України.