ua en ru

Рада із третьої спроби призначила на посаду командувача Національної гвардії Полторака

Народні депутати  із третьої спроби підтримали проект постанови №4485 про призначення на посаду командувача Національної гвардії України Степана Полторака.

Народні депутати із третьої спроби підтримали проект постанови №4485 про призначення на посаду командувача Національної гвардії України Степана Полторака (на фото). За відповідне рішення проголосували 235 нардепів.

Спікер ВР Олександр Турчинов, який запропонував ще 19 березня призначити Полторока командувачем Нацгвардії, закликав брати приклад із фракції "Свобода": "Вони всі голосують, як годинник, вони ходять на засідання".

Нардеп Олексій Кайда із фракції "Свобода" також закликав зачитувати прізвища тих, хто входить до коаліції, але не голосує: "З нас сміються не тільки ті, хто не входить до коаліції. З нас сміється весь український народ! Адже у нас є коаліція, але у нас немає голосів".

Своєю чергою, Турчинов звернувся до парламенту: "Прошу всіх, у тому числі Партію регіонів, призначити главу Нацгвардії! Якщо людина не буде справлятися, то ми приймемо рішення про його звільнення, приймемо рішення про заміну".

Раніше сьогодні на ранковому засіданні Ради парламентський комітет з національної безпеки зажадав призначити генерала Степана Полторака командувачем Нацгвардії.

Зауважимо, що 1 квітня Рада відмовилася призначити Полторака на посаду командувача Національної гвардії України. За відповідне рішення проголосували лише 208 нардепів.

Полторак Степан Тимофійович народився 11 лютого 1965 р. в селі Весела Долина, Тарутинський район, Одеська область, УРСР. На військовій службі перебуває від серпня 1983 р. До останнього часу Полторак керував харківською Академією внутрішніх військ МВС України.

Як повідомлялося, 28 лютого в.о. Президента України Олександр Турчинов указом №171/2014 призначив Полторака начальником головного управління - командувачем ВВ МВС України.

Зазначимо, 13 березня 2014 р. народні депутати підтримали проект закону №4393 ​​"Про Національну гвардію України". За відповідний документ проголосували 262 народних депутати.

Відповідно до закону, на базі внутрішніх військ (ВВ) Міністерства внутрішніх справ створена Національна гвардія України - військове формування із правоохоронними функціями, яке буде входити до системи МВС.

Командувача Національної гвардії буде призначати Верховна Рада України за поданням Президента України.

Чисельність Національної гвардії - до 60 тис. осіб. Але за необхідності ВР може прийняти рішення про збільшення чисельності (окремою постановою ВР).