ua en ru

Порошенко прийняв рапорт Гелетея про відставку

Президент України Петро Порошенко прийняв рапорт міністра оборони Валерія Гелетея про відставку.

Президент України Петро Порошенко прийняв рапорт міністра оборони Валерія Гелетея про відставку. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент України Петро Порошенко задовольнив рапорт про відставку міністра оборони Валерія Гелетея, який той подав главі держави. Президент наголосив, що прийшов час змінити керівництво військового відомства", - йдеться в повідомленні.

Порошенко зазначив, що має намір вже завтра внести у Верховну Раду подання на призначення нового міністра оборони. Президент висловив надію, що його пропозиція буде підтримана 14 жовтня на сесії парламенту.

На переконання Президента, рішення про зміну глави Міноборони та ряд інших кадрових рішень, зокрема, щодо звільнення керівництва Держприкордонслужби та освіти Комітету з питань розвідки й призначення його головою Ігоря Смєшка, серйозно посилять силові структури та зміцнять обороноздатність України.

Зазначимо, що ще вчора у Міністерстві оборони України не підтверджували інформацію про відставку Гелетея.

Нагадаємо, Верховна Рада України призначила Валерія Гелетея міністром оборони 3 липня. За відповідне рішення проголосували 260 нардепів.