ua en ru

Порошенко доручив надати звільненим полоненим всю необхідну допомогу, - Геращенко

Порошенко доручив надати звільненим полоненим всю необхідну допомогу, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Зі слів представника України в ТКГ, всі логістичні і технічні моменти обговорені

Президент України Петро Порошенко доручив забезпечити українців, які перебувають у полоні у бойовиків, після їх звільнення 27 грудня всією необхідною допомогою на підконтрольній території. Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко після наради в Адміністрації президента, передає "112 Україна".

Зокрема, усім звільненим обіцяють медичну та психологічну реабілітацію і доставку до місця проживання.

"Президент України щойно дав доручення, що всі заручники, яку будуть звільнені 27 грудня, повинні пройти медичну і психологічну реабілітацію у лікарнях, які раніше лікували депутатів, міністрів, а тепер їх двері будуть відкриті для наших в'язнів. Також президент доручив Міноборони зробити все для того, щоб наші діти та жінки, які будуть звільнені, були доставлені до своїх родин", - розповіла Геращенко.

Вона також додала, що всі логістичні й технічні моменти обговорені і залишилося, щоб бойовики виконали всі досягнуті раніше сторонами домовленості.

Геращенко відмовилась озвучити прізвища українців, яких мають звільнити в середу.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 25 грудня, Ірина Геращенко заявила, що в питанні обміну полоненими залишаються "технічні деталі".