ua en ru

Геращенко заявила, що в питанні обміну полоненими залишаються "технічні деталі"

Геращенко заявила, що в питанні обміну полоненими залишаються "технічні деталі" Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Україна готова найближчим часом передати 306 громадян, щоб звільнити 74 українця

Представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко заявила, що в питанні обміну полоненими залишаються "технічні деталі". Про це вона повідомила в Facebook.

"Був ряд неузгоджених питань, як верифікація тих, хто не бажає переміщатися на окупованих територіях, тих, хто вже відбув покарання (термін закінчився в дні, коли вже йшла технічна робота з підготовки звільнення), інші. Нам в рамках Мінської гуманітарної групи, після непростих переговорів вдалося зняти більшість з цих питань", - заявила Геращенко.

За її словами, українська сторона готова найближчим часом передати 306 громадян (де це дозволяє українське законодавство), щоб звільнити 74 українця з окупованих територій.

"Працюємо над останніми логістичними та технічними деталями, тому що це буде наймасштабніша подібна історія, коли буде передано 306 громадян і звільнені 74 українця", - додала представник України в ТКГ.

Крім того, вона підкреслила, що є плани і пропозиції, як звільнити всіх і як зробити це якомога швидше.

"Віддадуть тільки 74, ми повинні були розблокувати процес звільнення. Але повинні звільнити всіх", - резюмувала Геращенко.

Була низка неузгоджених питань, як то верифікація тих, хто не бажає переміщатися на окуповані територіі, ті, хто вже від...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 25 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву ватажка ДНР Олександра Захарченка, що обмін полоненими відбудеться 27 грудня цього року.