ua en ru

У польському уряді відреагували на слова Макрона про санкції проти країни

У польському уряді відреагували на слова Макрона про санкції проти країни Фото: Рафал Бохенек

У Польщі вважають заяви невдалими

Польща вважає заяви кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона про санкції проти країни невдалими, повідомляє "Польське радіо".

Так, представник польського уряду Рафал Бохенек заявив, що Варшава "не згодна з подібним використанням Польщі в президентській кампанії у Франції".

Нагадаємо, кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна наполягатиме на санкціях ЄС щодо Польщі, якщо він буде обраний президентом.

Так, Макрон говорив в декількох інтерв'ю журналістам, що буде проводити більш жорстку політику щодо Польщі та інших країн, які, на його думку, порушують принципи ЄС. "Коли права і цінності Європейського Союзу не дотримуються, я хочу, щоб були прийняті санкції", - заявив Макрон.

Крім податкової і соціальної політики, кандидат в президенти Франції розкритикував Польщу за відмову брати участь у вирішенні проблеми з біженцями в рамках загального плану ЄС, щоб полегшити тиск на такі країни, як Греція та Італія, які несли на собі основний тягар "міграційної проблеми".