ua en ru

Макрон буде домагатися санкцій проти Польщі в разі обрання президентом Франції

Макрон буде домагатися санкцій проти Польщі в разі обрання президентом Франції Фото: Еммануель Макрон

Макрон планує захищати демократичні цінності ЄС

Кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція буде наполягати на санкціях Європейського союзу щодо Польщі, якщо він буде обраний президентом. Про це повідомляє Reuters.

"Таким чином він хоче взяти на себе ініціативу в захисті демократичних цінностей блоку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Макрон говорив у кількох інтерв'ю журналістам, що буде проводити більш жорстку політику щодо Польщі та інших країн, які, на його думку, порушують принципи ЄС.

"Коли права і цінності Європейського Союзу не дотримуються, я хочу, щоб були прийняті санкції", - заявив Макрон.

Крім податкової і соціальної політики, кандидат у президенти Франції розкритикував Польщу за відмову брати участь у вирішенні проблеми з біженцями в рамках загального плану ЄС, щоб полегшити тиск на такі країни, як Греція та Італія, які несли на собі основний тягар "міграційної проблеми".

Макрон також згадував Угорщину як країну, яка порушує принципи ЄС. Зокрема, Угорщина раніше піддавалася серйозній критиці за законопроекти, складені правим урядом для посилення правил щодо неурядових організацій та іноземних університетів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ренні та інших містах Франції підлітки вийшли на мітинги і блокували школи в знак протесту проти кандидатів у президенти Франції Марін Ле Пен і Еммануеля Макрона, що вийшли у другий тур виборів.