ua en ru

Поліція розшукує засудженого, який втік із Лук'янівського СІЗО

Поліція розшукує засудженого, який втік із Лук'янівського СІЗО Фото: Лук'янівське СІЗО (РБК-Україна)

Поліція розшукує Віталія Пушкіна, який втік з СІЗО 7 вересня

Поліція розшукує 19-річного засудженого, який втік із Лук'янівського слідчого ізолятора в Києві. Про це йдеться у повідомленні поліції Києва.

Зазначається, що повідомлення щодо зникнення засудженого надійшло сьогодні, 7 вересня 2018 о 12:37. Працівники ізолятору виявили відсутність одного із засуджених.

Втікачем виявився мешканець Київської області Пушкін Віталій Володимирович, 1999 року народження. Відомо, що він засуджений за вбивство (ч. 1 ст. 115 ККУ).

На місце події виїздила слідчо-оперативна група. До розшуку втікача наразі залучені всі оперативні служби та підрозділи столичної поліції.

"Інформацію про розшукуваного передана всім черговим частинам територіальних управлінь поліції, патрульним поліцейським, автопатрулям полків поліції особливого призначення та управління поліції охорони, дільничним офіцерам поліції, оперативним підрозділам та колегам з інших регіонів", - зазначили в поліції Києва.

Правохоронці просять також громадян допомогти у розшуку засудженого. Прикмети втікача: зріст 165 см, худорлява статура, русяве волосся, овальне обличчя, високий лоб, прямі брови, карі очі, широкий ніс, тонкі губи.

Поліція розшукує засудженого, який втік із Лук'янівського СІЗО

"Громадян, яким відома будь-яка інформація щодо місцезнаходження втікача, просимо зателефонувати за номером чергової частини київської поліції (044): 279-66-00 і 102 або ж чергової частини Шевченківського управління поліції м. Києва: (044) 486-03-06", - додали в поліції.

Нагадаємо, у червні 2018 року засудили до 11 років позбавлення волі 40-річного мешканця Луцька, який у вересні 2016 року втік з ізолятора тимчасового тримання.

Додамо, що у червні екс-бійці "Торнадо" в четвер влаштували бунт в Лук'янівському СІЗО, у зв'язку з чим був введений план "Буря". Зазначалося, що екс-комбата Руслана Онищенка та його поплічників намагалися розвести по різним закладам тимчасового утримання. У відповідь на це ув'язнені забарикадували вихід з камери. Згодом проти двох працівників Лук'янівського СІЗО відкрили справу за допомогу колишнім бійцям спецроти "Торнадо".