ua en ru

Військові РФ проводять маневри на відстані 1 км від кордону з Україною, - Коваль

Російські військові проводять маневри в рамках навчань на відстані одного кілометра від українського кордону.

Російські військові проводять маневри в рамках навчань на відстані одного кілометра від українського кордону. Про це заявив в. о. міністра оборони Михайло Коваль (на фото) перед засіданням Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора були певні маневри поблизу кордону. Ми на них реагували... Були підходи до державного кордону на відстані одного кілометра", - заявив Коваль.

За його словами, державний кордон російські військові не перетинали.

Разом з цим Коваль зазначив, що українська армія готова захищати Батьківщину.

За повідомленням постійного представника України при ООН Юрія Сергєєва, РФ зосередила біля кордону з Україною танки, артилерію та установки "Град".

У свою чергу, російський представник при ООН Віталій Чуркін не виключає використання військ на території України.

Нагадаємо, 24 квітня українські силовики активізували антитерористичну операцію на сході України. Так, підрозділи МВС знищили три блокпости в Слов'янську (Донецька область), в результаті чого загинули п'ять сепаратистів. У відповідь РФ почала проводити активні військові навчання біля кордону з Україною.

У свою чергу в.о. Президента України Олександр Турчинов заявив, що Україна, незважаючи на подібні дії РФ, продовжує антитерористичну операцію. Він також закликав Росію відвести війська від східних кордонів України.