ua en ru

Постпред РФ при ООН не виключає використання військ на території України

Постійний представник Російської Федерації при ООН Віталій Чуркін не виключає використання військ на території України. Про це він заявив 24 квітня у випуску програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Росія 1".

Постійний представник Російської Федерації при ООН Віталій Чуркін (на фото) не виключає використання військ на території України. Про це він заявив 24 квітня у випуску програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Росія 1", відповідаючи на питання про дії Росії щодо ситуації в східних областях.

"У разі найгіршого сценарію ми згадаємо про рішення (про використання військ, - ред.), яка ухвалила Рада Федерації, і ця можливість завжди є в наших руках, але не хотілося б", - сказав Чуркін.

Постпред РФ при ООН зазначив, що в разі застосування сили проти жителів південного сходу України, Росія буде скликати екстрене засідання Радбезу.

"Якщо буде продовжуватися те, що ми бачили сьогодні, якщо буде продовжуватися застосування сили проти протестного руху на південному сході України, ми будемо скликати екстрене засідання Ради безпеки", - повідомив дипломат.

Нагадаємо, на початку березня 2014 р. Рада Федерації дозволила Президенту Росії Володимиру Путіну використовувати збройні сили в Україні.