ua en ru

РФ зосередила біля кордону з Україною танки, артилерію і установки "Град" - постпред України при ООН

Російська Федерація в рамках військових навчань зосередила на кордоні з Україною артилерію, установки "Град" і близько 200 танків.

Російська Федерація в рамках військових навчань зосередила на кордоні з Україною артилерію, установки "Град" і близько 200 танків. Про це в інтерв'ю виданню "Голос Америки" заявив постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв.

"Ми встановили, що там кілька різних угруповань. Це - спільні навчання груп військ Західного і Південного військових округів. З південно-східного боку ми побачили велике скупчення артилерії, танків та особового складу з Центрального і Північного округів, а також танки, артилерія і установки "Град" - дуже небезпечну зброю, яка використовувалася в Чечні. Там близько 200 танків і велика кількість артилеристських установок і піхоти. Це велика угруповання", - заявив Сергєєв.

Нагадаємо, 24 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про те, що у зв'язку загостренням ситуації на сході України, яка викликає серйозну заклопотаність, Росія починає в прикордонних з Україною районах проводити навчання з'єднань Південного і Західного військових округів.

Водночас постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін не виключає використання військ на території України.

"У разі найгіршого сценарію ми згадаємо про рішення (про використання військ, - ред.), яка ухвалила Рада Федерації, і ця можливість завжди є в наших руках, але не хотілося б", - сказав він.