ua en ru

Перед початком перемир'я на Донбасі бойовики поранили одного військового

Перед початком перемир'я на Донбасі бойовики поранили одного військового Фото: українські військові (flickr.com/ministryofdefenceua)

Протягом дня бойовики 13 разів відкривали вогонь по позиціях ООС

У неділю, 26 липня, збройні формування Росії 13 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі. Унаслідок обстрілів поранено українського військового, він у задовільному стані, йому надана необхідна допомога.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Відзначається, що протягом дня бойовики відкривали вогонь біля Водяного, Південного, Широкиного, Пищевика, Пісків, Опитного і Лебединського. На цих ділянках фронту російські окупанти використовували міномети калібру 120 мм і 82 мм, пускові установки різних систем, артилерію БМП, БПЛА та стрілецьке озброєння.

Неподалік від населеного пункту Щастя ворог залучив снайперську зброю, а поблизу Авдіївки загарбники випустили три реактивні снаряди калібру 122 мм і вели вогонь з 82 мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Також, збройні формування Російської Федерації продовжували обстрілювати не тільки позиції українських захисників, а й житлові будинки.

Нагадаємо, о 00:01 понеділка, 27 липня, на Донбасі набула чинності угода про повне припинення вогню, яку погодили в рамках Тристоронньої контактної групи.

Як повідомляло РБК-Україна, на передову відправлять українських миротворців ООН і залучать представників вітчизняних та іноземних ЗМІ.

Крім цього, раніше в терористичних угрупованнях "ЛДНР" заявили, що їхні силові структури переходять до повного безстрокового припинення вогню з 27 липня.