ua en ru

Отруєння Скрипалів: одним з підозрюваних виявився полковник ГРУ

Отруєння Скрипалів: одним з підозрюваних виявився полковник ГРУ Фото з матеріалів справи (bellingcat.com)

На фото, зробленому в Чечні, журналісти виявити людину, що віддалено нагадує "Боширова"

The Insider і Bellingcat вдалося встановити особу "Руслана Боширова", одного з двох співробітників ГРУ, обвинувачених в отруєнні Скрипалів. Ним виявився полковник ГРУ і "Герой Росії" Анатолій Чепіга. Про це повідомляє Bellingcat.

Як повідомляється, журналісти шукали Боширова серед випускників військових училищ, де співробітників ГРУ готують для операцій за кордоном. Одним з таких училищ є ДВОКУ. Приблизно знаючи вік "Боширова", The Insider і Bellingcat переглянули фотографії випускників 2001-2003 років. На одній з них, зробленої в Чечні, вдалося виявити людину, яка його віддалено нагадує.

Як зазначає видання, у подальшому пошуку допоміг сайт самого училища, який опублікував список своїх випускників, які стали "Героями Росії". Серед них був Анатолій Чепіга. Виписка з системи "Російський паспорт" 2014 року підтвердила цю гіпотезу.

Отруєння Скрипалів: одним з підозрюваних виявився полковник ГРУФото з матеріалів справи (bellingcat.com)

Раніше повідомлялося, що підозрювані владою Британії в замаху на екс-агента ЦРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію раніше були заарештовані в Ніделандах.

Додамо, що в Британії заявили, що підозрювані в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля Олександр Петров і Руслан Боширов є офіцерами військової розвідки Росії.

Нагадаємо, у Британії встановили особи двох чоловіків, які фігурують в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері. Їх звинуватили у змові вбивства Скрипалів з використанням речовини "Новачок". Пізніше було встановлено, що співробітники ГРУ РФ, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів, з вересня 2016 року по березень 2018 майже 30 разів літали в Європу, найчастіше - в Женеву.