ua en ru

Справа Скрипаля: підозрювані раніше були заарештовані у Нідерландах

Справа Скрипаля: підозрювані раніше були заарештовані у Нідерландах Фото: підозрювані в отруєнні Скрипалів (скрін з відео камер спостереження)

Російські шпигуни прямували до Швейцарії, щоб отримати доступ до даних лабораторії в Шпіце

Підозрювані владою Британії в замаху на екс-агента ЦРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію Олександр Петров і Руслан Боширов раніше були заарештовані в Нідерландах. Про це з посиланням на розслідування Bellingcat і The Insider повідомляє Deutsche Welle.

Як повідомляється, два російських шпигуна прямували до Швейцарії для того, щоб отримати доступ до даних лабораторії в місті Шпіц, яка займалася розслідуванням хімічних атак в Сирії і отруєнням Скрипалів.

Також затриманих підозрюють у причетності до кібератаки на європейську штаб-квартиру Всесвітнього антидопінгового агентства WADA в Лозанні.

Автори розслідування відзначили, що поїздка в Швейцарію в кінці січня - початку фервраля 2018 була останнім візитом Петрова і Боширова в Шенгенську зону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Нідерландах затримали і вислали двох шпигунів РФ. Затримання шпигунів проводилося при виконанні спільної операції спецслужб Нідерландів, Швейцарії і Великобританії, федеральна служба розвідки Швейцарії вже підтвердила свою участь у цій операції.