ua en ru

За відмову від санкцій проти "Північного потоку-2" Німеччина запропонувала США угоду

За відмову від санкцій проти "Північного потоку-2" Німеччина запропонувала США угоду Фото: будівництво "Північного потоку-2" (nord-stream2.com)
Автор: Юлия Струк

Німеччина запропонувала Сполученим Штатам Америки мільярдну угоду за відмову від санкцій за будівництво газопроводу "Північний потік-2". Йдеться про суму в мільярд євро.

Про це пише німецьке видання Die Zeit.

ФРН готова фінансувати будівництво терміналів для прийому американського скрапленого газу.

Видання зазначає, що міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц повідомив про намір Берліна фінансувати будівництво главі Мінфіну США Стівену Мнучіну ще в серпні.

Штати планують експортувати зріджений природний газ до Німеччини через термінали в портах Брюнсбюттель і Вильгельмхафена.

Нагадаємо, глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що уряд Німеччини має самостійно визначитися, чи зупиняти будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Зупинку проекту в Берліні розглядають в якості реакції на отруєння російського опозиціонера Навального.

Як писало РБК-Україна, зупинку будівництва "Північного потоку-2" у відповідь на отруєння не виключав міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас.

Зупинку будівництва російського газопроводу підтримала прем'єр-міністр Данії, зазначивши, що завжди була проти "Північного потоку-2".