ua en ru

В Одеській обл. судитимуть слідчого Нацполіції за вимагання 72 тис. доларів

В Одеській обл. судитимуть слідчого Нацполіції за вимагання 72 тис. доларів Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Відповідний обвинувальний акт ГПУ направила до суду

Генеральна прокуратура України (ГПУ) завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт стосовно виконувача обов’язків начальника слідчого відділу НП в Одеській області, двох депутатів місцевого рівня та начальника одного з відділів обласної ради, яким інкримінується вимагання у складі групи та отримання грошових коштів у сумі 72 тисяч доларів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Як повідомляється, у ході розслідування було установлено, що зазначені особи, діючи за попередньою змовою групою осіб, висловлюючи погрози пошкодити та знищити майно потерпілої, вимагали та одержали від неї грошові кошти у сумі 72 тисяч доларів, які вона отримала від продажу земельної ділянки у курортному містечку Затока Білгород-Дністровського району Одеської області.

"Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні 7 серпня 2018 прокурором направлено до Приморського районного суду м. Одеси для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно із санкцією ч. 4 ст. 189 КК України обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Коломиї Івано-Франківської області було затримано місцевого прокурора за вимагання неправомірної вигоди у розмірі 300 доларів.

Разом з тим, в Хмельницькій області затримали керівника вишу, який вимагав гроші з абітурієнтки за вступ. Керівник вимагав у абітурієнтки за "вирішення" її питання 9 тис. гривень.

Хабарника затримали під час отримання всієї суми грошей.