ua en ru

Німецький суд відхилив позов Польщі щодо Nord Stream

Німецький суд відхилив позов Польщі щодо Nord Stream Фото: Nord Stream

Суд заявив, що підставу відхилення позову буде надано в письмовому вигляді через кілька днів

Суд міста Гамбург (Німеччина) відхилив позов Польщі щодо перебудови відрізка газопроводу Nord Stream. Про це передає Радіо Польща.

Так, згідно з інформацією видання, суд відхилив претензії польської сторони щодо відрізка газопроводу Nord Stream, який блокує розвиток польських портів у Щеціні та Свиноусті.

Поляки подавали позов, який передбачав перебудову відрізка газопроводу таким чином, щоб з морського шляху в польські порти могли плавати суду з більш глибокою осадкою.

На даний момент газопровід прокладено на глибині 16 метрів, що дозволяє пропливати кораблям з осадкою до 13,5 метрів.

За словами представників Польщі, суд заявив, що підстава відхилення позову буде надано в письмовому вигляді через кілька днів.

Зазначимо, позов польської сторони був поданий в гамбурзький суд у 2011 році. Спірний відрізок газопроводу розташований у німецький водах. Польська сторона посилається на європейське та міжнародне законодавство, яке гарантує свободу морських транспортів.

Раніше польський президент Анджей Дуда заявив, що Польща не буде підтримувати будівництво ініційованого Росією проекту Nord Stream 2.

Нагадаємо, парламентарії Європейського Союзу звернулися з проханням до Єврокомісії засудити будівництво газопроводу Nord Stream 2. Зокрема, Європарламент направила в Єврокомісію лист з вимогою не підтримувати будівництво газопроводу.