ua en ru

Німецькі рятувальники взяли під контроль пожежу біля Берліна

Німецькі рятувальники взяли під контроль пожежу біля Берліна Фото: лісова пожежа під Берліном (bloomberg.com)

Загальна площа пожежі становить близько 400 гектарів

Рятувальники взяли під контроль лісову пожежу біля Берліна, через яку 24 серпня евакуювали понад 500 людей. Про це повідомляє DW.

За словами уповноваженого з протипожежної безпеки федеральної землі Бранденбург Раймунда Енгеля, пожежа більше не розповсюджується, проте на деяких ділянках залишаються відкрите полум’я та осередки тління. Через це мешканцям декількох населених пунктів поки не дозволяють повернутися до своїх домівок.

Єнгель висловив сподівання, що вогонь не почне знову розповсюджуватися через сильний вітер, бо, за даними Німецької метеорологічної служби, 25 серпня пориви вітру можуть досягати 55 кілометрів на годину.

Відомо, що загальна площа пожежі становить близько 400 гектарів, до гасіння вогню залучили сотні рятувальників. Їх робота ускладнена тим, що в лісах біля Берліну збереглися нерозірвані боєприпаси часів Другої Світової війни. Вже було зафіксовано декілька випадків їх детонування.

Нагадаємо, що 23 липня, в Греції на захід від Афін спалахнула масштабна лісова пожежа, яка змусила людей тікати з будинків. Хмари диму від пожежі було видно навіть над афінським Акрополем і храмом Парфенона. Пожежна служба після проведеного дослідження спростувала припущення влади, що причиною пожежі є підпал і заявила, що лісові ділянки загорілися через недбалість.

Зазначимо, що міністр цивільної оборони Греції пішов у відставку через пожежі в країні. Крім того, міністр навколишнього середовища Греції розповів, що влада почне руйнувати десятки незаконних споруд в регіоні Афін після лісової пожежі в країні. Гіоргос Статхакис повідомив, що влада знесуть 61 споруду, головним чином паркани на пляжах в декількох регіонах Аттики.

Крім того, повідомлялося про 96 жертв лісових пожеж у Греції.