ua en ru

Під Берліном через лісову пожежу евакуювали понад 500 осіб

Під Берліном через лісову пожежу евакуювали понад 500 осіб Фото: лісову пожежу під Берліном (bloomberg.com)

Рятувальники намагаються взяти ситуацію під контроль

Поблизу Берліна (Німеччина) спалахнула масштабна лісова пожежа, в результаті якої було евакуйовано понад 500 осіб. Про це повідомляє телеканал N-TV.

Як повідомляється, на південному заході від Берліна спалахнула величезна лісова територія.

"Рятувальники борються за те, щоб взяти ситуацію під контроль. Понад 500 осіб евакуйовано. Однак у сусідньому місті дим викликає проблеми", - зазначає видання.

Під Берліном через лісову пожежу евакуювали понад 500 осібПід Берліном через лісову пожежу евакуювали понад 500 осіб

Нагадаємо, 23 липня, в Греції на захід від Афін спалахнула масштабна лісова пожежа, яка змусила людей тікати з будинків. Хмари диму від пожежі було видно навіть над афінським Акрополем і храмом Парфенона. Пожежна служба після проведеного дослідження спростувала припущення влади, що причиною пожежі є підпал і заявила, що лісові ділянки загорілися через недбалість.

Зазначимо, що міністр цивільної оборони Греції пішов у відставку через пожежі в країні. Крім того, міністр навколишнього середовища Греції розповів, що влада почне руйнувати десятки незаконних споруд в регіоні Афін на наступному тижні після лісової пожежі в країні. Гіоргос Статхакис повідомив, що влада знесуть 61 споруду, головним чином паркани на пляжах в декількох регіонах Аттики.

Крім того, повідомлялося про 96 жертв лісових пожеж у Греції.