ua en ru

Мессі отримав шостий Золотий м'яч у кар'єрі

Мессі отримав шостий Золотий м'яч у кар'єрі Фото: Ліонель Мессі (twitter.com/LaLigaEN)

Він обійшов Кріштіану Роналду за кількістю трофеїв

Нападник каталонської "Барселони" і збірної Аргентини Ліонель Мессі став володарем Золотого м'яча 2019 року. Урочиста церемонія вручення нагороди відбулася в паризькому театрі де Шатель.

Ця нагорода стала для нього шостою. Раніше Мессі завойовував трофей у 2009, 2010, 2011, 2012 і 2015 роках.

Футболіст в голосуванні випередив захисника "Ліверпуля" та збірної Нідерландів Вірджіла ван Дейка і форварда туринського "Ювентуса" та збірної Португалії Кріштіану Роналду, які посіли друге і третє місце відповідно.

За кількістю нагород аргентинець вийшов на перше місце, обійшовши Роналду (2008, 2013, 2014, 2016, 2017). Раніше португалець заявляв про намір випередити Мессі за кількістю Золотих м'ячів.

Попереднім володарем нагороди став півзахисник "Реала" і збірної Хорватії Лука Модріч. Він перервав 10-річну гегемонію Мессі і Роналду. У нинішньому році Модріч не був номінований на престижну нагороду.

У 2019 Мессі разом з "Барселоною" виграв чемпіонат Іспанії, а також дійшов до півфіналу Ліги чемпіонів, де поступився майбутньому переможцю "Ліверпулю". У складі збірної Аргентини він завоював бронзу Кубка Америки.

Також Мессі був визнаний кращим футболістом року за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА). Роналду при голосуванні за гравця року ФІФА не включив в трійку своїх конкурентів у боротьбі за нагороду.