ua en ru

Нарахування за комуналку в Україні зросли більш ніж у два рази

Нарахування за комуналку в Україні зросли більш ніж у два рази Фото: платіжка (Віталій Носач, РБК-Україна)

За листопад українці отримали платіжки з новими сумами і наростили борги на 10 млрд гривень

Нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії в листопаді 2020 року склали 22,1 млрд грн. Це у два рази більше, ніж у жовтні (11,0 млрд грн).

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

За даними статистичного відомства, в листопаді 2020 року населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 11,6 млрд (52,4% нарахованих за цей період сум).

Нарахування за комуналку в Україні зросли більш ніж у два рази

Заборгованість населення по сплаті за житлово-комунальні послуги на кінець листопада 2020 року склала 66,1 млрд грн, що на 10,0 млрд грн більше, ніж місяцем раніше (56,1 млрд грн).

За даними статистичного відомства, за станом на 30 листопада заборгованість населення за постачання та розподіл природного газу склала 27,8 млрд грн, за постачання теплової енергії та гарячої води - 20,7 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення - 5,7 млрд грн, за управління багатоквартирним будинком - 5,1 млрд грн, за постачання і розподіл електричної енергії - 5,2 млрд грн, за надання послуг із вивезення побутових відходів - 1,1 млрд грн

Нагадаємо, найбільшою статтею споживчих витрат домогосподарств України в ІІІ кварталі 2020 року були продукти харчування і безалкогольні напої - 42,0%. Далі йдуть житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива - 11,9%.

Відзначимо, за даними опитування фонду "Демократичні ініціативи" і КМІС, лише 12% українців вважають можливим зниження тарифів у 2021 році.