ua en ru

З початку ООС на Донбасі знищено 373 тис. вибухонебезпечних предметів

З початку ООС на Донбасі знищено 373 тис. вибухонебезпечних предметів Фото: Максим Комісаров (mil.gov.ua)

Наразі невідомо, коли буде завершене розмінування на Донбасі

В Міноборони повідомили, що за час проведення ООС на Донбасі були знищені 373 тисячі вибухонебезпечних предметів. Про це на брифінгу щодо стану виконання заходів протимінної діяльності в Україні повідомив начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони Максим Комісаров, передає кореспондент РБК-Україна.

Комісаров підкреслив, що розмінування і досі триває, однак невідомо, як скоро воно буде завершено.

"Основна небезпека від вибухонебезпечних предметів - це небезпека у сірій зоні. 373 тисячі вибухонебезпечних предметів були знищені за час проведення ООС", - повідомив він.

Нагадаємо, Комісаров заявив, що з початку Операції об'єднаних сил отримано понад 200 заявок про проведення аварійних робіт, з яких близько 102 - на розмінування. За його словами, РФ демонструє ігнорування міжнародних зобов'язань щодо невикористання мін.
За словами представника Міноборони, в Україні йде робота по впровадженню міжнародних стандартів протимінної діяльності.

Як раніше писало РБК-Україна, Данія допоможе Україні в розмінуванні територій. Відповідних домовленостей було досягнуто 19 липня 2018 року в ході зустрічі голови Держслужби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткін з представниками Датської групи з розмінування.