ua en ru

В МІП розказали, скільки ефірного часу телеканали присвячують ситуації на Донбасі та в Криму

В МІП розказали, скільки ефірного часу телеканали присвячують ситуації на Донбасі та в Криму Фото: Еміне Джапарова (РБК-Україна)

Ситуації на Донбасі присвячується 5,6% від загального контенту, а Криму - всього 2%

За результатами моніторингу Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, ситуації на Донбасі присвячено лише 5,6% контенту на інформаційних телеканалах України. Про це повідомила перший заступник міністра з питань інформаційної політики України Еміне Джапарова під час круглого столу щодо інформаційної реінтеграції Донбасу, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, вона розповіла, на чому базується робота відомства на даний момент.

"По-перше, це розвиток українського мовлення. Також в Донецьку і в Луганську на окупованих частинах відбувається пропаганда на ті території, які ми контролюємо. Спроби глушити цей сигнал - це не є заборона доступу до інформації. Це зупинка незаконного сигналу. По-третє, якість контенту (в ЗМІ - ред.)", - повідомила Джапарова.

За її словами, в Україні має посилитись робота з інформування людей на Донбасі.

"Наш моніторинг з Національною радою з питань телебачення та радіомовлення, який ми проводили двома хвилями, показав абсолютно дикі цифри. Наприклад, друга хвиля на основі моніторингу інформаційних та національних розважальних телеканалів показала, що темі війни та ситуації на Донбасі присвячено тільки 5,6% контенту. Це критично низька цифра. По Криму ще менше: 2% з чимось", - додала вона.

Нагадаємо, раніше Еміне Джапарова повідомляла, що в найближчі місяці уряд може схвалити Стратегію інформаційної реінтеграції Криму.