ua en ru

У Мелітополі в ізоляторі затримані намагались влаштувати бунт

У Мелітополі в ізоляторі затримані намагались влаштувати бунт Іллюстративне фото (antydot.info)

Декілька затриманих намагались спричинити собі тілесні ушкодження

У понеділок, 3 серпня, у Мелітополі в ізоляторі тимчасового тримання затримані намагались влаштувати бунт. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Запоріжжі.

У поліції повідомляють, що 2 вересня близько 16 годин 20 хвилин дня до Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшла інформація про те, що в ІТТ в місті Мелітополь намагались влаштувати бунт, намагались пошкодити двері та майно, зірвали камери відеоспостереження.

"На місце події виїхала слідчо-оперативна група, керівництво відділу поліції. Крім того, на місце одразу виїхало керівництво ГУНП в Запорізькій області, прокурор Запорізької області та керівництво Мелітопольської місцевої прокуратури", - йдеться у повідомленні.

У поліції зазначають, що під час припинення протиправних дій, декілька затриманих намагались спричинити собі тілесні ушкодження. Всім була надана медична допомога.

"О 17:30 правопорушення припинені працівниками відділу поліції, спецпризначенці для припинення протиправних дій не залучались", - йдеться у повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ст.342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу тощо) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. За цим фактом призначено проведення службового розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося працівників Лук'янівського СІЗО усунули за допомогу екс-бійцям "Торнадо". Маслак розповів, що співробітники СІЗО сприяли тому, щоб екс-бійців "Торнадо" перевели в одну камеру, а також передавали їм заборонені предмети, які останні використовували для опору правоохоронцям.

Екс-бійці "Торнадо" влаштували бунт в Лук'янівському СІЗО, у зв'язку з чим був введений план "Буря". Зазначалося, що екс-комбата Руслана Онищенка та його поплічників намагалися розвести по різним закладам тимчасового утримання. У відповідь на це ув'язнені забарикадували вихід з камери.