ua en ru

МАГАТЕ не бачить ознак ядерного роззброєння КНДР

МАГАТЕ не бачить ознак ядерного роззброєння КНДР Фото: МАГАТЕ (iaea.org)

З кінця квітня до початку травня були зафіксовані ознаки активності, пов'язаної з "радіохімічною лабораторією" на об'єкті Йонбен

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) не вбачає жодних ознак того, що ядерна діяльність у Північній Кореї припинилася. Про це йдеться в доповіді генерального директора організації Юкії Амано, повідомляє агентство AFP.

"Продовження й подальший розвиток ядерної програми КНДР та пов'язані з нею заяви КНДР викликають серйозне занепокоєння", - йдеться в документі, який буде представлений на генеральній асамблеї МАГАТЕ у вересні.

За даними МАГАТЕ, у період з кінця квітня до початку травня були зафіксовані ознаки активності, пов'язаної з "радіохімічною лабораторією" на об'єкті Йонбен, після міжкорейського саміту у прикордонному пункті Пханмунджом.

Раніше повідомлялось, що влада Північної Кореї відхилила всі пропозиції Сполучених Штатів Америки щодо ядерного роззброєння Корейського півострова.

Нагадаємо, 9 серпня 2018 року в МЗС КНДР заявили, що прогрес в денуклеаризації Корейського півострова відповідно до домовленостей між лідерами Північної Кореї і США неможливий, якщо Вашингтон буде слідувати "старим сценаріям" у своїй політиці стосовно Пхеньяну.