ua en ru

У Львівській обл. стався витік нафти через незаконну врізку в нафтопровід "Дружба"

У Львівській обл. стався витік нафти через незаконну врізку в нафтопровід "Дружба" Фото: місце витіку нафти (СБУ)

Площа забруднення встановлюється

У Перемишлянському районі (Львівська область) виявили незаконну врізку в нафтопровід "Дружба", через яку стався витік в нафти. Про це повідомляє сайт міста Львова "032.ua" з посиланням на департамент з питань цивільного захисту населення Львівської обласної державної адміністрації.

Повідомляється, що Служба безпеки нафтопроводу виявила незаконну врізку в магістральний трубопровід діаметром 500 мм, а також пошкодження на трубі з витоком нафтопродуктів на рельєф місцевості.

"Вчора, 21 вересня, о 23:30 надійшло повідомлення, що поблизу сіл Серники і Лани Перемишлянського району відчувається різкий запах нафтопродуктів. Про це повідомили відповідні служби. Диспетчери нафтопроводу "Дружба" негайно припинили перекачування нафти по 2 трубопроводах діаметром 700 мм і 500 мм", - повідомляє видання.

Зазначається, що аварійні бригади проводять роботи з ліквідації незаконної врізки, площа забруднення встановлюється.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Чехії в районі Кромержиж на державній компанії "Чепро" на складі з нафтопродуктами сталася пожежа. В результаті загоряння один чоловік отримав травму на місці.

Раніше повідомлялося, що в березні під Прагою в результаті вибуху на хімічному заводі загинули шість осіб. Завод Synthos розташований у місті Кралупи-над-Влтавоу в районі Мельник Среднєчешського краю, на річці Влтаві.