ua en ru

У Луганській області правоохоронці затримали суддю на отриманні хабара в 5 тис. доларів

У Луганській області правоохоронці затримали суддю на отриманні хабара в 5 тис. доларів Фото: суддю затримали на хабарі у 5 тис. доларів (twitter.com/nab_ukr)

НАБУ, СБУ і САП затримали суддю на одержанні неправомірної вигоди

У Луганській області правоохоронці затримали суддю на отриманні хабара у 5 тис. доларів. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"16 серпня 2017 року детективи НАБУ спільно з працівниками Управління Служби безпеки України (СБУ) в Луганській області під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали голову суду одного з районних судів Луганської області та його спільника адвоката", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, затриманий суддя і адвокат-посередник отримали неправомірну вигоду у розмірі 5 тис. доларів за винесення виправдувального вироку у кримінальному провадженні.

Так, обом повідомлено про підозру судді у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст.368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди"), адвокату - за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Наголошується, що розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ почали в березні 2017 за матеріалами, отриманими від Управління СБУ в Луганській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ проводила обшуки у Національній комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг у межах досудових розслідувань щодо низки справ, пов'язаних зі зловживанням у секторі видобутку нафти і газу.