ua en ru

Литва назвала Білорусь однією з найбільших загроз нацбезпеці

Литва назвала Білорусь однією з найбільших загроз нацбезпеці Фото: Литовський департамент державної безпеки (facebook com eurasiadaily)

Білоруські спецслужби інструктуються російськими спецслужбами

Литовський департамент державної безпеки назвав Білорусь однією з найбільших загроз у зв'язку з її економічною, політичною та військовою залежностю від Росії, чия розвідка активно втручається у внутрішні справи Литви. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на звіт литовських спецслужб.

Як повідомляється в доповіді, Білорусь не здатна на самостійну політику і створює плацдарм для роботи російських спецслужб, які використовують ділові, туристичні та інші недипломатичні зв'язки з Литвою для розширення свого впливу. Зокрема зазначається, що білоруські спецслужби інструктуються російськими спецслужбами.

"Російська і білоруська розвідки приділяють особливу увагу литовським політикам і державним службовцям, які мають відношення до Росії та Білорусі. Їх родичів в Росії та Білорусі відвідують місцеві співробітники спецслужб, у них є особисті контакти з розвідниками, які працюють під дипломатичним прикриттям, інформація збирається і іншими способами", - йдеться в доповіді.

РБК-Україна писало, що голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін повідомляв про завершення підготовки проекту Концепції зближення законодавств Росії та Білорусі.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони Британії заявили, що Росія хоче повернути під свій контроль країни колишнього Радянського Союзу, зокрема Україну та Грузію. Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон заявив, що сьогодні НАТО стало сильніше і готове захищатися від дій Росії.

До цього міністр оборони Норвегії, Франк Бакке-Йенсен заявив, що агресивна поведінка Росії ставить під загрозу міжнародну безпеку і стабільність, що робить можливим виникнення нової війни в Європі.