ua en ru

Лавров і глава МЗС Індонезії потиснули руки на саміті G20 під крики про терміни припинення війни в Україні

Лавров і глава МЗС Індонезії потиснули руки на саміті G20 під крики про терміни припинення війни в Україні Фото: глава МЗС РФ Сергій Лавров (Getty Images)

На саміті "Великої двадцятки" (G20) міністри закордонних справ Росії та Індонезії Сергій Лавров і Ретно Марсуді потиснули руки під вигуки "Коли ви припините війну?" і "Чому ви не припините війну?".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Підкреслюючи напруженість, Ретно заявила, що раніше колеги по G7 повідомили їй, що не зможуть взяти участь у вітальній вечері, на якій був присутній Лавров.

"Наш обов'язок - якомога швидше покласти край війні і врегулювати наші розбіжності за столом переговорів, а не на полі бою", - сказала вона в п'ятницю на відкритті переговорів.

Високопоставлений представник міністерства закордонних справ Індонезії повідомив, що ніякого комюніке за підсумками зустрічі не очікується.

"Враховуючи присутність і участь Росії, я сумніваюся, що буде досягнутий консенсус, наприклад, по Україні", - сказав високопоставлений представник Держдепартаменту США напередодні саміту.