ua en ru

Криклій і Петрашко написали заяви про відставку: що відомо

Криклій і Петрашко написали заяви про відставку: що відомо Колаж РБК-Україна: Ігор Петрашко та Владислав Криклій (facebook.com vladkryklii та factor.news.info)

Двоє міністрів написали заяви про свою відставку з посад. Піти з постів за власним бажанням хочуть міністр інфраструктури Владислав Криклій та міністр розвитку економіки Ігор Петрашко.

Про це РБК-Україна розповіло джерело в "Слузі народу".

Як зазначило джерело, заяви міністрів вже надійшли до Верховної ради.

"Їх питання будуть розглянуті у вівторок на позачерговому (засіданні парламенту - ред.)", - повідомив співрозмовник видання.

За словами джерела, понеділок, 17 травня, фракція СН планує зібратися на засідання, щоб розглянути питання про їхню відставку, а також кандидатів на посади міністра інфраструктури і міністра розвитку економіки.

Оновлено.

Цю інформацію РБК-Україна також підтвердила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук. У Кабінеті міністрів та ВР також підтвердили, що міністри подали у відставку.

"До Раду надійшли заяви про відставку від міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та міністра інфраструктури Владислава Криклія", - повідомила РБК-Україна прес-секретар спікера ВР Ольга Туній.

Крім того, нардеп від СН Юлія Грішина опублікувала фотографію заяви Криклія.

Криклій і Петрашко написали заяви про відставку: що відомо

Фото: заява міністра інфраструктури (t.me/Gryshyna_channel)

Стала відома причина відставки міністрів

Як розповів РБК-Україна співрозмовник у керівництві "Слуги народу", до міністрів Криклія та Петрашка накопичилася велика кількість питань як з боку президента, так і з боку прем'єр-міністра. Саме це і стало причиною їх відставки.

Джерело видання також впевнене, що на позачерговому засіданні в парламенті знайдуться голоси для відставки обох міністрів.

Хто може замінити Криклія та Петрашка

У "Слузі народу" вже назвали кандидатів на посади міністра інфраструктури та міністра розвитку економіки. За словами нардепа Євгенії Кравчук, посаду Криклія може отримати чинний глава "Укравтодору" Олександр Кубраков, а на крісло міністра розвитку економіки претендує керівник податкової Олексій Любченко.

"Абсолютно очікувані кандидати, які працювали в центральних органах виконавчої влади... Ці кадрові ротації, що ставка буде саме на ріст ВВП, робочих місць і на зростання економіки загалом", - пояснила вона.