ua en ru

У Кремлі відмовилися коментувати роль спецслужб у поверненні капітана "Норду"

У Кремлі відмовилися коментувати роль спецслужб у поверненні капітана "Норду" Фото: Дмитро Пєсков (kremlin.ru)

Пєсков не виключив, що з часом стануть відомі деталі щодо Горбенка

Російська влада не буде коментувати роль спецслужб в поверненні капітана "Норду" Володимира Горбенка до окупованого Криму. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

Зокрема, Пєсков відмовився коментувати роль російських спецслужб в історії з Горбенком.

"Головне, що він знаходиться на батьківщині, в Криму", - підкреслив він і додав, що не впевнений, чи стануть відомі згодом деталі цієї справи, проте "результат говорить сам за себе".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що капітан "Норду", якого оголосили в розшук, повернувся до окупованого Криму. Горбенко повідомив, що виїхав до Криму по російському паспорту. Він також зазначив, що у нього не було жодних обмежень на виїзд з України.

У той же час помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявив, що моряк офіційно не перетинав кордон з Росією або окупованим Кримом.

"У нас немає там своїх представництв, щоб стверджувати, що це так на 100% (що Горбенко знаходиться в Криму, - ред.). Ми бачили цю інформацію в російських ЗМІ і її теж перевіряємо ", - зазначив Слободян.