ua en ru

Капітан "Норду" готовий брати участь у засіданнях суду по відеозв'язку

Капітан "Норду" готовий брати участь у засіданнях суду по відеозв'язку Фото: Володимир Горбенко (Facebook/Максим Могильницький)

Горбенко виїхав до Криму через пункт пропуску "Чаплинка"

Капітан арештованого риболовецького судна "Норд" Володимир Горбенко готовий брати участь у засіданнях суду по відеозв'язку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву російським ЗМІ.

Зокрема, в інтерв'ю одному з російських телеканалів він заявив, що готовий брати участь у засіданнях суду по відеоконференції. Горбенко додав, що суд відмовив прокуратурі в продовженні заборони на виїзд з України, а також до окупованого Криму.

Він підкреслив, що дістався до адміністративного кордону з Мелітополя і повернувся в Крим через пункт пропуску "Чаплинка", де показав російський паспорт. Горбенко зазначив, що відмовився від угоди з українським слідством.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Горбенко повернувся до окупованого Криму. У той же час українська сторона заявила, що він нібито не перетинав адміністративний кордон з півостровом або кордон з Російською Федерацією.

Відзначимо, в кінці січня поліція Мелітополя відкрила кримінальне провадження в зв'язку із зникненням російського капітана судна "Норд".