ua en ru

У Кремлі назвали курс України на вступ в НАТО "загрозою безпеці" Росії

У Кремлі назвали курс України на вступ в НАТО "загрозою безпеці" Росії Фото: прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков (flickr.com/150500485@N06)

Пєсков заявив, що Україна є країною, в якій "триває громадянська війна"

У Кремлі назвали курс України на вступ в НАТО "загрозою безпеці" Росії. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє РБК.

За словами Пєскова, розширення НАТО загрожує безпеці Росії і Москва "вживає всі необхідні заходи, щоб забезпечити свою безпеку".

"У Москві традиційно з недовірою і турботою ставляться до процесу розширення НАТО в бік наших кордонів. Вважаємо, що це загрожує нашій безпеці і балансу сил в євразійському регіоні. Зрозуміло, російська сторона приймає всі необхідні заходи для ребалансування ситуації і забезпечення власної безпеки", - сказав Пєсков.

Крім того, Пєсков заявив, що Україна є країною, в якій "триває громадянська війна".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент законодавчо закріпив мету здобуття Україною членства в НАТО. Так, Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №6470 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо зовнішньополітичного курсу України)".