ua en ru

Конгрес США може надати військову допомогу Україні, незважаючи на рішення Трампа

Конгрес США може надати військову допомогу Україні, незважаючи на рішення Трампа Ілюстративне фото (rfsmediaoffice.com)

Сенатори впевнені, що обидві партії Конгресу проголосують за відновлення допомоги

Американські сенатори від Демократичної і Республіканської партій очікують, що Конгрес санкціонує виділення військової допомоги в розмірі 250 млн доларів Україні, навіть якщо президент Дональд Трамп відмовиться її розморозити. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зокрема про це заявив сенатор-республіканець Рон Джонсон.

"Якщо він (Трамп, - ред.) вирішить не витрачати ці гроші, я абсолютно впевнений, що обидві партії Конгресу проголосують за їх переасигнацыю", - заявив він.

Його колега з Демократичної партії Кріс Мерфі також висловився на користь надання грошей Україні.

Мерфі заявив, що на нещодавніх зустрічах із українськими чиновниками було зрозуміл , що в них немає повного розуміння, чому гроші можуть не дійти до Києва.

Мерфі та Джонсона, кожен із яких нещодавно відвідував Україну, заявили, що намагалися переконати українців у тому, що Конгрес підтримує країну, яка зіштовхується з "російською агресією".

"Незалежно від того, що робить президент, Конгрес Сполучених Штатів з вами, і ми підтримуємо мужність українського народу", - навів Джонсон слова, які говорив українцям.

Нагадаємо, раніше заступник помічника Державного секретаря США Джордж Кент пояснив, що затримка виділення Сполученими Штатами військової допомоги Україні пов'язана з внутрішніми бюджетними процесами у США.