ua en ru

Конфлікт Авакова і Саакашвілі: версії сторін

Конфлікт Авакова і Саакашвілі: версії сторін Фото: Михайло Саакашвілі

Між міністром внутрішніх справ і главою Одеської ОДА відбулася сварка

Сторони конфлікту розповіли свої версії бійки між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і головою Одеської обласної державної адміністрації Михайлом Саакашвілі, яка сталася під час засідання Національної ради реформ, 14 грудня.

Арсен Аваков заявив, що Саакашвілі втратив контроль, відповідаючи на його питання під час засідання.

"Одеський губернатор зірвався в істерику і почав кричати на мене. Я утримався від того, щоб його вдарити - хлюпнув йому в обличчя водою", - написав Аваков.

Міністр юстиції України Павло Петренко також прокоментував ситуацію, назвавши реакцію Саакашвілі емоційною і неєвропейською.

"Був на цьому засіданні Нацради реформ. На спокійне питання Авакова про ситуацію навколо ОПЗ і прохання пояснити зустрічі місцевого керівництва Одеської області з представниками російського Уралхіма, послідувала м'яко кажучи емоційна і неєвропейська реакція одеського керівника", - написав Петренко у своєму Facebook.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов також став свідком того, що відбувалося.

"На закономірне питання про покриття корупції на ОПЗ пан Саакашвілі вийшов з берегів. Правда очі коле? Зірвався на істерику", - написав Жданов.

Михайло Саакашвілі у свою чергу заявив, що Аваков замішаний в корупції.

"З початку він почав казати, що я незвично дипломатичний, що по телевізору зазвичай більш різко виступаю, хоча це не так, я виступав так, як і завжди і потім перейшов на образи. Він почав звинувачувати, у відповідь на ті факти, які я виклав, звинуватив мене самого в корупції, в зловживанні службовим становищем, почав говорити про мої якісь мільярди, які я, нібито вкрав. Це улюблені тези російської пропаганди, після чого зажадав, щоб я забрався з його рідної України. Моя відповідь була цілком конкретна, я сказав, що дійсно йде злодійство, і я вважаю що міністр, в тому числі, замішаний в цій крадіжці ", - сказав Саакашвілі.

Глава Одеської ОДА також зажадав від прес-служби адміністрації Президента оприлюднити повний відеозапис конфлікту.

"Я відповідаю за кожне моє слово вимовлене там", - додав Саакашвілі.

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко заявив, що подібні конфлікти ганьблять країну.

"Я бачу, що Арсену Авакову і Міхеілу Саакашвілі хочеться продемонструвати відео Нацради реформ. Але такі перепалки в стилі вулиці ганьблять країну", - написав Цеголко.

Нагадаємо, на засіданні Національної ради реформ, 14 грудня, відбулася сварка між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і головою Одеської обласної державної адміністрації Михайлом Саакашвілі.