ua en ru

Кабмін пропонує Раді зберігати посади для обраних депутатами співробітників ДСНС

Кабмін пропонує Раді зберігати посади для обраних депутатами співробітників ДСНС Фото: Кабінет міністрів України

Відповідний законопроект був зареєстрований в Раді 3 листопада

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді прийняти законопроект "Про внесення змін до законів "Про статус народного депутата України" та "Про статус депутатів місцевих рад" щодо умов проходження служби особами рядового і начальницького складу під час виконання депутатських повноважень". Відповідний проект закону №5355 був зареєстрований в Раді 3 листопада 2016 року.

Зокрема, проектом передбачається збереження посади для співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), які були обрані депутатами парламенту і місцевих рад.

Так, відповідно до законопроекту, нардеп, який є представником начальницького і рядового складу служби цивільного захисту, на термін депутатських повноважень прикомандировується до парламенту із залишенням на службі. При цьому депутат місцевої ради, що перебуває на службі у військових формуваннях, правоохоронних органах, оперативно-рятувальної служби цивільного захисту прикомандировується до місцевої ради із залишенням на цій службі.

Зазначимо, що наразі відповідно до ст. 20 закону "Про статус народного депутата України" передбачено прикомандирування до ВР із залишенням на строк виконання депутатських повноважень на службі військовослужбовців, поліцейських, а також атестованих працівників органів Служби безпеки України, органів і установ виконання покарань і слідчих ізоляторів.

Нагадаємо, парламент прийняв за основу і в цілому законопроект №5263 "Про внесення змін до закону "Про державну службу" (щодо статусу працівників секретаріатів депутатських фракцій (груп)".