ua en ru

Кабмін може обмежити цены на тепло і гарячу воду

Кабмін може обмежити цены на тепло і гарячу воду Фото: Володимир Гройсман (Віталій Носач, РБК-Україна)

Гройсман прогнозує зниження тарифів на 15-20%

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення підготувати проект рішення про обмеження тарифів на тепло і гарячу воду. Про це він сказав на засіданні уряду 19 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, мова йде про введення граничної ціни на тепло і гарячу воду для приведення цін на цей ресурс до обґрунтованого рівня і захисту від завищених тарифів. Як підкреслив Гройсман, ціна на газ в Україні приблизно однакова по всій країні, однак при цьому тарифи на тепло значно відрізняються. За його словами, це залежить від того, наскільки місцеві виробники тепла вкладали в енергоефективність та модернізацію.

"Тому даю доручення Мінрегіону, Мін'юсту, щоб внести на наступне засідання питання про обмеження цін на тепло і гарячу воду, яка набуде чинності з наступного опалювального сезону", - сказав він.

При цьому прем'єр прогнозує, що таким рішенням можна "досягти зниження цін на тепло на 15-20%".

Відзначимо, за даними консенсус-прогнозу чиновників та експертів за квітень 2019 року, комунальні тарифи щорічно зростатимуть на 10-20%. Гаряча вода, опалення зростуть в ціні на 15% в 2020 році, на 11,5% в 2021 році і на 10% у 2022 році.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики частка комунальних послуг у витратах громадян становила 13,7% в IV кварталі 2018 року.